Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и външният министър на

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и външният министър на
Коментари Харесай

Блинкън и Кулеба разговаряха преди срещата на върха на НАТО

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и външният министър на Украйна Дмитро Кулеба оповестиха нощес, че са провели телефонен диалог, с цел да обсъдят срещата на върха на НАТО тази седмица и контранастъплението на Киев за връщане на земи, завзети от Русия, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Днес организирах значим диалог с украинския външен министър Дмитро Кулеба преди срещата на върха на НАТО тази седмица ", съобщи Блинкън в " Туитър ".

Говорителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър уточни в настрана изказване, че двамата дипломати са разискали и " напредъка в контранастъплението на Украйна ".

Кулеба съобщи в " Туитър ", че диалогът е бил за уточняване на детайлности преди срещата на върха на НАТО, която стартира на следващия ден във Вилнюс.

" Имах работлив диалог със секретаря Блинкън преди срещата във Вилнюс, съобщи Кулеба в Туитър. - Остават 48 часа до края на срещата и ние работим, с цел да може окончателните ѝ решения да бъдат печеливши за всички: Украйна, НАТО и световната сигурност. "

Украйна се надява във Вилнюс да получи явен сигнал по отношение на вероятностите си за участие в НАТО. Белият дом съобщи в петък, че президентът Джо Байдън и други водачи на ръководения от Съединени американски щати алианс ще обсъдят какви стъпки би трябвало да извърши Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР