Държавният глава Румен Радев отличи участници в инициативата Спортувай с

...
Държавният глава Румен Радев отличи участници в инициативата Спортувай с
Коментари Харесай

Радев: Да обучаваме децата в спорт и здрава психика

Държавният глава Румен Радев отличи участници в самодейността " Спортувай с президента ". 12 девойки и 12 момчета в 4 възрастови групи получиха своите плакети персонално от него в постройката на " Дондуков " 2, а денят, определен особено, тъкмо преди 1 юни - Международния ден на детето.

Инициативата на Радев е за да се насърчи физическата интензивност на българските деца.

Наградените деца са от разнообразни учебни заведения в страната - те са постигнали най-високи резултати на " Президентския тест " - комплекс от осем известни двигателни извършения за премерване на мощ, устойчивост, експедитивност, сръчност и еластичност. С грамоти бяха отличени сътрудниците и доброволците, съдействали за развиването на самодейността.

Инициативата " Спортувай с президента " бе оповестена от президента Румен Радев през 2019 година

Румен Радев поздрави за напъните и волята децата. " След дълъг интервал на отдалечено образование можете да спортувате и играете дружно, от ден на ден пораства броят на събитията, в които децата могат да одобряват провокации ", сподели той пред наградените.

Той дефинира участниците като " горделивост и вяра за бъдещето на България ". " Ако желаеме България да се развива като мощна и успяваща страна в стопанската система и спорта, в свят на остра конкуренция - би трябвало да порастват душевен и сплотени младежи и да образоваме от най-ранна детска възраст децата в магията на спорта ", добави президентът.

Радев даде обещание самодейността му да се разраства и да обгръща от ден на ден деца. В умозаключение той поздрави всички български деца с Деня на детето и пожела нехайно лято, волни игри и нови триумфи. Президентът също получи благодарности от децата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР