Държавният глава на Словакия Зузана Чапутова (на снимката) разкритикува остро

...
Държавният глава на Словакия Зузана Чапутова (на снимката) разкритикува остро
Коментари Харесай

Президентът на Словакия скочи срещу съдебната реформа на премиера Фицо

Държавният глава на Словакия Зузана Чапутова (на снимката) разкритикува остро проектите на новото държавно управление на страната да извърши промени в правосъдната система, съобщи ДПА.

„ В писмо до министъра на правораздаването Борис Суско Европейската комисия също е призовала проектите за правосъдна промяна да бъдат преразгледани “, напомни Чапутова.

Президентът изрази безпокойствие, откакто новата ръководеща тройна коалиция на премиера Роберт Фицо утвърди в сряда законопроект за закриване на профилираната прокуратура в страната с претекст, че тя е прекомерно „ политизирана “. Специалната прокуратура се занимава с корупцията по високите етажи и дава отговор за проведената престъпност и политическите закононарушения.

Фактът, че държавното управление желае да понижи наказванията за корупция, да ги приведе в сходство със правосъдните системи на други страни от Европейския съюз, поражда подозрения дали Словакия постанова задоволително сурови санкции за корист с европейски фондове, сподели Чапутова, представена от Българска телеграфна агенция.

Тя добави, че в случай че Народното събрание одобри препоръчаните промени, тя може да им наложи несъгласие.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР