Държавният департамент на САЩ ще публикува част от електронната поща

...
Държавният департамент на САЩ ще публикува част от електронната поща
Коментари Харесай

Скритите тайни на Хилари! Държавният департамент ще публикува част от имейлите на Хилари Клинтън

Държавният департамент на Съединени американски щати ще разгласява част от електронната поща на Хилари Клинтън, когато тя оглавяваше външнополитическото ведомство. Това разгласи нощес сегашният държавен секретар Майк Помпео, представен от Франс прес и ТАСС.

" Електронните писма са у нас. Ние ще ги покажем. Ще покажем цялата информация, с цел да могат американците да се срещнат с нея ", сподели той в изявление за телевизия " Фокс нюз ", без да посочи за кои точно писма на Клинтън става дума, съобщи Българска телеграфна агенция.

Запитан дали това ще стане преди президентските избори, които би трябвало да се състоят на 3 ноември, Помпео сподели: " Ще създадем това допустимо най-бързо. Мисля, несъмнено, че преди изборите ще има какво да забележим ".

Скандалът към имейлите на Хилари Клинтън се развихри през 2015 година, когато стана ясно, че тя, като държавен секретар, е употребила персоналната си е-поща за служебни цели. По-късно тя съобщи на Държавния департамент цялата си работна преписка (55 000 писма), само че персоналната (около 30 000 писма), задържа, поради което бе подложена на остри рецензии.

През юли 2016 година тогавашният шеф на ФБР Джеймс Коми след следствие по отношение на кореспонденцията на Клинтън, сподели, че неговото ведомство не е разкрило учредения да ѝ предяви обвинявания. През октомври същата година обаче, броени дни преди президентските избори, той заяви, че възобновява следствието заради появили се нови условия.

И на 6 ноември 2016 година, единствено два дни преди изборите, Коми разгласи, че спомагателната инспекция е завършена и изводът за неподсъдност на Клинтън остава в действие.

Неотдавна президентът Тръмп, също по " Фокс нюз ", насочи необикновена рецензия към своя държавен секретар, че до момента не е разгласил писмата на Клинтън, която беше негова съперничка на президентските избори през 2016 година " Тя споделяше, че у нея е имало 33 000 писма... Те са в Държавния департамент, само че Помпео не може да ги разгласява, което е доста тъжно. Заради това съм неудовлетворен от него, че не съумя да ги разгласява. Не разбирам за какво, откакто той е началник на Държавния департамент ", уточни президентът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР