Държавните институции твърдят, че нивото на годишната инфлация е около

...
Държавните институции твърдят, че нивото на годишната инфлация е около
Коментари Харесай

Шефът на BILLA обяви, с колко са поскъпнали храните за година и откога ще започнат да поевтиняват

Държавните институции настояват, че равнището на годишната инфлация е към 18%, само че според изчисленията на " Билла България " вътрешната инфлация на най-голямата комерсиална верига растежът на цените възлиза на 14 на 100. Това показа в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria On Air изпълнителният шеф на компанията Вигинтас Шапокас.

" При нас цифрата е малко по-ниска и това се дължи на обстоятелството, че ние натискаме цените надолу, защото предлагаме доста нападателно промоции, с цел да бъдат нашите клиенти удовлетворени, а ние да останем конкурентоспособни ", обясни Вигинтас Шапокас.

Според неговите наблюдения клиентите на " Билла България " търсят промоции и от ден на ден се възползват от своите карти за понижения. Освен това всеобщият консуматор купува по-големи количества и в действителност посещава магазините по-често в сравнение с преди година, да вземем за пример.

" Над 88% от нашите клиенти считат, че цените са се повишили и тяхното държание се е трансформирало редом с това ", посочи Вигинтас Шапокас.
 BILLA възнамерява да усили с 1/3 магазините си в България до 2025-а
Най-голямата комерсиална верига у нас ще отвори още 50 нови магазина

Компанията планува 50 милиона евро вложения в идващите няколко години

Изчисленията сочат, че има съществени разлики в цените на стоките спрямо миналата година: при олиото имаме завишаване с над 40%, при маслото 34%, при яйцата 37%, а при млечните артикули - с над 20 на 100. 

В близко бъдеще ще следим постепенно понижаване на инфлацията, прогнозира Вигинтас Шапокас.

" Инфлацията стартира да пораства през последното тримесечие на 2021 година и в този момент приключваме цикъла. Смятам, че от първото тримесечие на идната година инфлацията ще стартира да спада ", сподели той. 

По думите му обаче, това дали цените ще стартират да падат или не, значително зависи от войната в Украйна и последствията, които тя носи след себе си.
 BILLA България откри своя 7-ми магазин в град Бургас
BILLA България откри своя 7-ми магазин в град Бургас

Магазинът ще предложи разнороден подбор от над 4500 артикули

" Ако тя се задълбочи считам, че цените ще продължат да порастват, тъй като тази война въздейства на цените на газа, електричеството, петрола и други първични материали ", сподели Шапокас, само че добави, че главните материали към този момент поевтиняват и в близко бъдеще този спад ще повлияе и на цените на някои артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР