Държавната консолидационна компания (ДКК) губи на първа инстанция дело за

...
Държавната консолидационна компания (ДКК) губи на първа инстанция дело за
Коментари Харесай

Няма документи. Държавата даде 24 млн. лв. на свидетели на прокуратурата по делото КТБ

Държавната консолидационна компания (ДКК) губи на първа инстанция дело за 75 млн. лева ., заведено против свързаната с КТБ компания “Кемира “ . Причината е липса на документи, сподели министърът на стопанската система Богдан Богданов.

Това значи, че даже и да апелира, възможностите на страната да завоюва са минимални.

" Документите за цесията са изчезнали ", сподели Богданов. Той посочи, че това е записано и в решението по делото от началото на ноември.

Свободна Европа описа за случая преди две години.

Става въпрос за договорка, при която ДКК е сключила контракт за изкупуване на вземания, за които няма задоволително обезпечения. По този контракт страната е платила 24 млн. лв., които губи.

Парите, платени от страната посредством ДКК, са отишли по сметки на компании, свързани със очевидци на прокуратурата по делото за банкрута на КТБ.

По това време основен прокурор е Иван Гешев, банкрута на КТБ.

Плащането от ДКК към очевидците на прокуратурата е разпоредено от Емил Караниколов. Той е направил това в качеството си на министър на стопанската система в държавното управление на Бойко Борисов.

Караниколов беше главно настоящо лице в опита за преодоляване на оръжейния цех „ Дунарит “ , както и с мистериозния полет до Абу Даби, с който вместо помощи за справяне с пандемията от COVID-19, бяха доставени фурми.

" Дунарит " е някогашен държавен оръжеен цех. След 2016 година сдружението на Емилиян Гебрев ЕМКО стартира развой по придобиването му, който обаче беше спъван от редица институции.

Публична загадка е, че към завода мощен интерес имаше и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски , който по-късно беше глобен за корупция от Съединени американски щати и Англия.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР