Държавната компания “Информационно обслужване е спечелила поръчката за поддръжка на

...
Държавната компания “Информационно обслужване е спечелила поръчката за поддръжка на
Коментари Харесай

Държавна фирма ще поддържа Търговския регистър срещу 500 хил. лв годишно

Държавната компания “Информационно обслужване " е спечелила поръчката за поддръжка на системите на Агенцията по вписванията, измежду които е блокиралият през предходната година Търговски указател. Фирматае предложила най-ниска цена измежду участниците в състезанието - 402 хиляди лева без Данък добавена стойност (500 хиляди с ДДС). Договорът ще бъде за една година.

Оферти са подадени от три компании, които дават отговор на условията - CNSys, " Телелинк " и " Информационно обслужване " АД.

В контракта с “Информационно обслужване “ са заложени периоди за реакция от страна на компанията при настъпване на проблеми със системите. Поддържащата компания би трябвало да прави непрестанен разбор на работоспособността и действието на връзките на организацията, да проучва трафика и да изготвя оферти за усъвършенстване на работата.

" Информационно обслужване " ще би трябвало да извърши изцяло проучване на съществуващата инфраструктура на агенциятаи да ангажира екип от най-малко 12 експерти, които да се занимават с институцията.

Досега Агенцията по вписванията плащаше близо четири пъти по-малка сума на компанията “Лирекс “ за годишната си поддръжка. Разследване на Mediapool сподели, че организацията е плащала по-големи суми от бюджета си за медии и пиар услуги, в сравнение с за поддръжка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР