Държавната агенция за бежанците отказва да поеме отговорност за украинците.

...
Държавната агенция за бежанците отказва да поеме отговорност за украинците.
Коментари Харесай

Румен Драганов: Хотелиерите получиха 200 млн.лв за бежанците, но това беше грешка

Държавната организация за бежанците отхвърля да поеме отговорност за украинците. Такова мнение изрази в „ Денят онлайн ” проф. Румен Драганов, директор на Института за разбори и оценки в туризма. По думите му напълно е натоварено Министерството на туризма.

„ Не е вярно бежанците да се настаняват по морските ни курорти през зимата, тъй като не са пригодени за зимни условия. Електрическата им инсталацията не може да издържи.Това ще бъде голямо натоварване на системата. Хотелиерите получиха 200 млн.лв за бежанците, само че това беше неточност ”, сподели той.

По думите му не е ясно какъв брой от влезлите украинци у нас към момента са в България. И добави, че хотелиерите у нас чакат помощи и през ноември, и през декември.

„ Въпросът е дали оказваме помощ на тези, които имат в действителност потребност. Видяхме такива, които идват, ядат по два сладоледа и се връщат назад ”, разясни професорът.  

„ Летният сезон беше добър. Имаше доста удовлетворени туристи. Очакваме зимният също да бъде подобен ", сподели той.

От Държавната организация за бежанците ни предоставиха следните данни по отношение на украинските бежанци у нас: 

Украинските бежанци, поискали краткотрайна протекция у нас от началото на войната, са 140026. Жените са 69845, а мъжете – 19095. Децата са 50524. Тези, които са останали в България, са около 60 890. Страната ни са напуснали над  752 252 украинци. Анализът на данните сочи, че обстановката се резервира относително спокойна и не се следи доста увеличение в броя на лицата, търсещи краткотрайна протекция в Република България през последния месец.

През м. октомври (до сегашния момент) са регистрирани общо 2 570 лица за краткотрайна протекция, което се равнява приблизително по към 200 лица дневно.

През м. септември са регистрирани приблизително по 150 лица дневно, а през месеците юни, юли и август – по към 210 дневно. За съпоставяне, при започване на войната са регистрирани по над 2 000 лица дневно. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР