Държавна агенция Национална сигурност е започнала проверка на договорите за

...
Държавна агенция Национална сигурност е започнала проверка на договорите за
Коментари Харесай

ДАНС започна проверка на договорите за нови вагони за БДЖ

Държавна организация " Национална сигурност " е почнала инспекция на договорите за направа на нови вагони за БДЖ от завода в Дряново.

Причината е, че предприятието затваря от другата седмица, пращайки на борсата над 100 свои чиновници, за което към този момент " Фокус " писа.

От завода упрекнаха БДЖ за несъблюдение на договореностите. ДАНС имат ангажимент към железниците, защото са част от Националната сигурност, оповестява NOVA. 

Заводът за вагони в Дряново е едно от двете останали предприятия у нас, което работи с БДЖ. Там са направени всички пътнически вагони за железницата преди повече от 30 години. През 2021 година предприятието реализира сделка за преработване и модернизиране на 15 вагона, само че поради пандемията се получава закъснение. Все отново, първообраз на актуален вагон има и той към този момент е минал всички проби. 

Според шефа на завода Валери Димитров този вагон е над средноевропейското.

От завода в Дряново укоряват БДЖ, че не влиза в ситуацията на завода да даде пролонгация за изработването на вагоните.

150 души са били освободени при започване на годината, а останалите 110 – от понеделник отиват на борсата. Хората се тормозят, че няма къде да работят.

В своя позиция до медиите БДЖ заяви, че считат претенциите на завода към тях за неоснователни, защото са били направени задоволително взаимни отстъпки. Изплатена била и към 30% от обещаната сума по контракта.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР