Държавите по света трябва да приемат правила за защита на

...
Държавите по света трябва да приемат правила за защита на
Коментари Харесай

Европейски лидери призовават държавите по света да приемат правила за защита на климата на предстоящата конференция на ООН

Държавите по света би трябвало да одобряват правила за отбрана на климата по време на следващата среща на върха за климата в Полша през декември. Това декларират 16 държавни и държавни ръководители от Европа в публикувана през днешния ден взаимна декларация, предадоха ДПА и АП.

Глобалното стопляне "заплашва огромен брой браншове, включително земеделието, горското стопанство, туризма, енергетиката и доставките на вода, и безспорно е сериозна опасност за мира и стабилността по света ", се споделя в изказването, инициирано от австрийския президент Александър ван дер Белен.

На 24-ата конференция на Организация на обединените нации за климата (Conference of the Parties, COP), която стартира на 2 декември в южния полски град Катовице, страните ще се опитат да договорят правила за използването на рамковите съглашения от конференцията в Париж през 2015 година, както и да изработят способи за финансирането на политики в отбрана на климата.

В апела си 16-те европейски водачи се базират на последния отчет на Междуправителствената комисия към Организация на обединените нации по климатичните промени, в който се акцентира, че в този момент са нужни фрапантни стъпки, в случай че светът желае да ограничи до 1,5 градуса по Целзий повишението на междинната годишна температура на планетата. "Трябва да бъде направено повече и дейностите би трябвало да бъдат бързи, решителни и взаимни ", декларират водачите и приканват държавните управления по света да си слагат още по-амбициозни цели в името на бъдещите генерации.

Документът е подписан от президентите на Австрия, Германия, Гърция, Ирландия, Исландия, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Португалия, Словения, Унгария, Финландия и Швейцария и от министър председателите на Холандия и Швеция. Сред подписалите не е Полша, която е хазаин на идната среща на върха от 2 до 14 декември, означиха организациите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР