Държавите от БРИКС работят активно за намаляване на господстващото положение

...
Държавите от БРИКС работят активно за намаляване на господстващото положение
Коментари Харесай

Доларът се насочва към срив заедно с американския начин на живот според икономист

Държавите от БРИКС работят интензивно за понижаване на господстващото състояние на щатския $ като международна аварийна валута. 

Страните членки започнаха трансгранични транзакции, употребявайки локални валути вместо щатския $, за да понижат смисъла му в международната търговия. Очаква се тази тактика да отслаби търсенето на щатския $, което в последна сметка ще поддържа локалните валути.

Икономистът Питър Шиф предвижда евентуален срив на щатския $, който ще съвпадне с решението на БРИКС да се откаже от американските държавни скъпи бумаги, акции и облигации. Наскоро БРИКС продаде американски държавни скъпи бумаги на стойност $123 милиарда и последователно понижава експозицията си към $ и обвързваните с него финансови принадлежности.

Шиф предизвести , че сходен сюжет може да докара до спад на американския стандарт на живот, защото цената на $ внезапно ще намалее:

Освен това Шиф акцентира рисковете, свързани с притежаването на американски държавни скъпи бумаги, като допусна, че БРИКС интензивно понижава тези рискове:

В резюме, икономистът Шиф планува забележителен спад за щатския $, като планува неподходящи последствия за американския витален стандарт и евентуална загуба на работни места. Ескалиращата дългова рецесия в допълнение стимулира страните от БРИКС и други страни да се дистанцират от щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР