Държавите членки на Г-7 разработват механизъм за контрол върху спазването

...
Държавите членки на Г-7 разработват механизъм за контрол върху спазването
Коментари Харесай

Г-7 разработва механизъм за контрол над санкциите срещу Русия

Държавите членки на Г-7 създават механизъм за надзор върху спазването на глобите, наложени на Русия, съобщи Блумбърг с позоваване на свои източници.

Според организацията става дума за основаване на " координационен механизъм за използване " на санкционния режим. Инструментът ще ускори обмена на информация за спазването на глобите и включва предприемането на дейности против страни и компании, които са обвинени в оказване на помощ на Русия посредством " заобикаляне или нарушение " на рестриктивните мерки.

Освен това Г-7 има намерение да обърне особено внимание на спазването на предходни ограничавания, наложени на Русия. Загриженост по отношение на контрола на режима на наказания показват Съединените щати.

Англия, Германия, Италия, Канада, Франция, Япония и Съединени американски щати, които са членове на Г-7, дружно с Европейския съюз възнамеряват да засилят натиска върху фирмите, които вероятно оказват помощ на Русия да заобиколи резултата от глобите, като затегнат съществуващите ограничения. Дипломатическият напън ще бъде засилен и върху страните, които оказват помощ на Москва. Очаква се Европейски Съюз да показа десетия пакет от наказания против Русия на 24 февруари - годишнината от началото на нахлуването в Украйна. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР