Държавен фонд Земеделие“ съобщи, че в Системата за електронни услуги

...
Държавен фонд Земеделие“ съобщи, че в Системата за електронни услуги
Коментари Харесай

Земеделският фонд вече издава електронни Удостоверения за особен залог

Държавен фонд „ Земеделие “ заяви, че в Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ (https://seu.dfz.bg/drupal/) е създадена нова функционалност, която ще подкрепя земеделските стопани, претенденти по схемите и ограниченията за директни заплащания.

Новата услуга в СЕУ е част от устрема на Фонд „ Земеделие “ за цифровизация на процесите и понижаване на административна тежест при обработката на заявките на претендентите за подкрепяне.

По този метод, от Кампания 2022 година, издаваните от фонда документи - Удостоверения за декларирани площи/животни по схеми (изискван от комерсиалните банки, като част от процедурата по основаване на необикновен залог), могат да се основават електронно от самостоятелният профил на претендента в Системата за електронни услуги. Всеки собственик с дейна регистрация в системата (към момента са над 26 хиляди фермери) и подадено годно заявление за подкрепяне за настоящата акция, може по електронен път да генерира Удостоверение, чрез страницата " Удостоверения за необикновен залог " позиционирано в меню „ Справки “ - секция „ Финансови “.

Във всяка акция регионалните дирекции на Държавен фонд „ Земеделие “ обработват над 6 хиляди претенции за удостоверения, съдържащи систематизирани данни за декларирани площи, животни, схеми и ограничения за подкрепяне. За Кампания 2022, с оглед последователност в методите на работа със бенефициерите, фондът ще продължи да издава и хартиени удостоверения посредством регионалните си структури.

От 2023 година обаче издаването на удостоверения за необикновен
залог на книжен притежател ще бъде дефинитивно прекратено и такива ще се генерират единствено електронно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР