Държавата застава зад вас. Всички пострадали земеделци ще получат обезщетение.

...
Държавата застава зад вас. Всички пострадали земеделци ще получат обезщетение.
Коментари Харесай

Министър Иванов към земеделците в Садово: Държавата застава зад вас 

Държавата застава зад вас. Всички потърпевши земеделци ще получат обезщетение. Осигуряваме спомагателни 300 млн. лева, с цел да ви подпомогнем “. Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов по време на среща с премиера Кирил Петков и потърпевши от градушките земеделци в община Садово. Той акцентира, че наличието на премиера и невижданата финансова поддръжка тази година за земеделие демонстрира отношението на страната и грижата за производителите.

Аграрният министър съобщи, че ще бъдат обезщетени земеделските стопани, които са с унищожена продукция както на 100%, по този начин и тези, чиито вреди са под 100%.

Той изясни, че това ще се случи, посредством няколко ограничения. По думите му спомагателният запас от 300 млн. лева до края на годината ще бъде ориентиран към земеделските стопани, във връзка със справяне с рецесията в Украйна. „ Средствата ще бъдат обезпечени посредством европейски и национални ограничения “, изясни доктор Иванов. Освен това той добави, че до 15 юни ще бъдат изплатени 143,5 млн. лева по Ковид мярката, в чийто обсег са включени и производителите на плодове и зеленчуци.

Аграрният министър изясни, че в Садово досега са подадени 39 заявки и има още три дни до приключване на периода за внасяне. Министър Иванов прикани всички земеделски стопани, които са потърпевши от градушките в Садово да подават заявки за оглед от комисиите в Общинските служби по земеделие. Той съобщи, че 29 от заявките към този момент са обработени и пое ангажимент оптимално бързо да бъдат прегледани документите и в границите на месец земеделците да получат нужните средства.

По мотив възбраната за изстрелване на противоградови ракети, заради прелитащ аероплан и последвалите вреди за земеделци в Садово, министър Иванов съобщи, че се взимат ограничения и в тази посока. Той изясни, че в границите на днешния ден ще се организира среща сред представители на Изпълнителна организация „ Борба с градушките “, Държавно дружество „ Ръководство на въздушното придвижване “, Главна Дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация “ и Военновъздушните сили. Целта на срещата е да се обсъдят нормативни промени за усъвършенстване на взаимоотношението сред институциите.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР