Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия.

...
Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия.
Коментари Харесай

Държавата ще подпомага бъдещото висше военновъздушно училище в Долна Митрополия

Държавата ще подкрепя бъдещото висше военновъздушно учебно заведение в Долна Митрополия. Тук ще има развойна активност, ще има произвеждане, ще има развиване. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов пред курсантите и управлението на факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет „ Васил Левски “ в гр. Долна Митрополия. На 10 април Министерският съвет взе решение да предложи на Народното събрание статутът на факултета да се промени и да стане Висше военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “. Основен претекст за разкриване на независимо висше военновъздушно учебно заведение е възходящата нужда от смяна на модела за подготовка на профилирани фрагменти, отговарящи на актуалните условия на военновъздушните сили и авиацията.

 

Пред курсантите министър председателят Бойко Борисов означи, че страната ще даде цялостна поддръжка за развиването на бъдещото висше учебно заведение, тъй като има огромна вероятност. „ Около 2 милиарда лева ще се дадат за нова техника, за която трябват познания и умения. Това значи по-добри битови условия. Ще идват и цивилни “, сподели още министър-председателят в Долна Митрополия. Той уточни, че развиването на инфраструктурата в района ще усъвършенства и инвестиционната среда в тази част на страната. „ Има ли път, има и вложители. Догодина октомври месец автомагистрала „ Хемус “ от София ще пристигна до Плевен “, съобщи още министър председателят Бойко Борисов и даде образец с построяването на инфраструктурните планове в Южна България.

 

На работната среща в Долна Митрополия участваха и министърът на защитата Красимир Каракачанов и командирът на Военновъздушни сили генерал-майор Цанко Стойков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР