"Държавата се изтегли от гетата. Тях ги има, колкото и

...
"Държавата се изтегли от гетата. Тях ги има, колкото и
Коментари Харесай

Йотова: Държавата се изтегли от гетата

"Държавата се изтегли от гетата. Тях ги има, колкото и да си затваряме очите. Не можем да приказваме за етническо напрежение, а за закононарушения, които не намират съответните съответни санкции. Не се реагира адекватно”. Това съобщи по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова, която разяснява последните случаи на принуждение, които изкараха няколко града на митинг.

„ Президентството е под прицела на избрани политици. Защото сме разнообразни. Опитват се да ни сложат в шаблон. В оня шаблон, в който беше тази институция преди 6 месеца. Да ни демонстрират къде ни е мястото, че нямаме право да се бъркаме в огромните каузи, които изпълнителната власт взема решение!” Това съобщи по Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя отговори по този начин на въпроса под прицел ли е президентството.

„ Има ревнивост. Има ревнивост по тази причина, че хората харесват президента. Харесват това, което вършим, имат вяра ни много”, посочи вицепрезидентът.

Попитана за абсурда с военните изтребители и има ли опити за събаряне на президента Радев, Йотова съобщи, че по-скоро е имало размахване на пръст.

„ Имаше по-скоро размахване на пръст от хора като господин Цветан Цветанов, който излезе на конференция с тежки квалификации във връзка с президента”, разяснява Йотова. „ Ние с господин Радев желаеме по различен метод да се работи – не с компромати, квалификации, война сред институциите”, съобщи Йотова.

„ Държавата се изтегли от гетата. Тях ги има, колкото и да си затваряме очите. Не можем да приказваме за етническо напрежение, а за закононарушения, които не намират съответните съответни санкции. Не се реагира адекватно”, сподели при започване на предаването Йотова.

Тя разяснява последните случаи на принуждение, които изкараха няколко града на митинг.

"25 - 27 години това е непрестанно нерешаван въпрос ", уточни тя.

„ В Европа има бързо произвеждане за хулигански закононарушения и бързо - в пандиза. Никакви смекчаващи виновността закононарушения и никакви споразумения”, разяснява Йотова. „ Аз съм за засилени изменени наказателни мерки”.

"Този текст в закона – за споразуменията, отвори доста огромни язви ", не скри Илияна Йотова.

"Институциите са доста ревностни към нас – към президента и към вицепрезидента. На някой да не му се изземат пълномощия, на някой да не му се изземе власт, да нямаме законодателна самодейност! Ние доста добре си знаем пълномощията по конституция. Но президентството има една доста по-силна власт. И тя е да става представител на проблемите. Да откри лостовете, по този начин е другите управляващи да си свършат работата ", сподели Илияна Йотова.

Тя напомни, че президентът Румен Радев е получил упреци поради консултациите по правосъдната промяна. Една от задачите на тези съвещания е да се "види " и онази престъпност, която опира до елементарния жител. Заради която жителят не може да пусне децата си свободно, а те би трябвало да вървят на учебно заведение с компаньон, уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР