Държавата изцяло е изплатила на пътностроителните фирми половината от дължимите

...
Държавата изцяло е изплатила на пътностроителните фирми половината от дължимите
Коментари Харесай

Министър Караджов: На пътностроителните фирми е платено

Държавата напълно е изплатила на пътностроителните компании половината от дължимите им суми за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата, които са в размер на над 650 млн. лв.. Това сподели вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по време на блиц контрола в отрасловата парламентарна комисия.

" Платено е 100 %, въпросът е по кое време ще бъдат приключени започнатите и незавършените пътни обекти, като всеки ще бъде приключен в друг интервал ", добави още министърът. Той посочи, че някои от тях ще бъдат приключени през юли, тъй като те са били на 70 - 80 % подготвени. Други, които са били подготвени на 10 %, ще бъдат приключени до 30 септември, каквото е решението на Народно събрание, а за трети има подозрение дали ще завършат до този интервал. 

Министърът посочи, че общата дължина на пътищата, по които са почнали поправки, е към 1200 километра, а обектите общо са 278. Би трябвало огромната част от тях да са стартирани и към този момент да се работи по тях, а където има области с повече обекти – да вземем за пример Бургас, ремонтите (основни или текущи), ще се вършат тази и последваща година, сподели министърът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР