Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от

...
Държавата и хотелиерите реагират адекватно в помощ на пострадалите от
Коментари Харесай

Бедстващите по морето са с храна и вода

Държавата и хотелиерите реагират съответно в помощ на потърпевшите от наводненията по Южното Черноморие. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова от плаж Нестинарка, където през днешния ден тя направи оглед на следствията след наводненията в региона.

Министър Динкова означи, че към 4 000 са общо туристите в засегниятия район на Южното Черноморие. „ Намират се решения и всички туристи са настанени и обезпечени с вода и храна “, заяви тя.

Зарица Динкова уточни, че следва да се създадат детайлни обследвания, с цел да се реши какви са вредите и че на място е видяла съществено потърпевша структура на постройка и потърпевша инфраструктура. „ Срещу естествените бедстия сме безсилни, само че след разбор е належащо да не се разрешава повече да се работи върху предварителна защита “, съобщи тя.

„ Работим взаимно с туроператорите, с цел да намерим решение по какъв метод бихме могли да подпомогнем извозването на туристите, тъй като положението на пътищата е прекомерно рисково, с цел да се пътува с огромни рейсове. Благодаря на съответните служби, които работят в добър синхрон. Апелът ми към всички пострадали е да се вслушват в напътствията на институциите, които работят, с цел да запазят животите ни “, сподели министър Динкова.

В Деня на Съединението е извънредно значимо да се работи с обединени старания, с цел да се позволи рецесията с естествените бедствия, добави тя.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР