Държавата е задължена да помага в такива бедствени ситуации. Очевидно

...
Държавата е задължена да помага в такива бедствени ситуации. Очевидно
Коментари Харесай

Вицепремиерът Караджов ще предложи на МС да отпусне средства за възстановяването на Вършец

Държавата е задължена да оказва помощ в такива бедствени обстановки. Очевидно бедствието тук е било с големи размери. Едва ли някой във Вършец е виждал нещо сходно преди. Затова ще упорствам пред Министерския съвет да отпусне средства за неговото възобновяване. Това сподели при визитата си в града през днешния ден вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството в оставка Гроздан Караджов. Заедно с кмета на общината Иван Лазаров той ревизира вредите от наводнението, породено от изобилните превалявания през последните 48 часа.Във Вършец към момента текат огледи.

Преминаващата през града река Ботуня към този момент се е прибрала в коритото си, само че вредите са огромни. Голяма част от корекцията ѝ е разрушена. Отнесени са три железобетонни и четири железни моста. В резултат от преливането e опустошен тръбопровод в кв. " Заножене “ и живеещите в него са без вода. Скъсани са и други водопроводи. Пътят към една от вилните зони е пропаднал. Частичното бедствено състояние в града остава.

Щом имаме отнесени и разрушени основи на мостовете за пешеходци, това значи, че силата на стихията е била невъзвратима. Държавата посредством механизма си за бедствия и повреди ще помогне и поеме разноските, които кметът и общината би трябвало да създадат по допустимо най-бързия метод. 

Необходимо е да се проведат комисии за оценка на вредите и наложителните процедури, с цел да има бистрота и изясненост защо се харчи. Общината ще може да разходва тези средства предплатено, до момента в който бъдат покрити от държавния бюджет, сподели Гроздан Караджов.

Още на следващия ден вицепремиерът ще предложи на Министерския съвет да бъде образувана държавна комисия, която да обследва нанесените от стихията провали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР