Дания трябва да си постави за цел да намали производството

...
Дания трябва да си постави за цел да намали производството
Коментари Харесай

В Дания обмислят данък върху селското стопанство заради климата

Дания би трябвало да си сложи за цел да понижи производството на говеждо месо и млечни артикули посредством налагане на налог върху селското стопанство поради генерираните от него излъчвания в размер на 750 датски корони (108 долара) за звук, с цел да реализира амбициозните си климатични цели. За това е настоял самостоятелният консултант на държавното управление, представен от " Ройтерс ".

Такъв налог върху селското стопанство ще усили тласъка за земеделците да преминат към производството на зърнено-житни култури и свинско месо, които способстват за отделянето на по-малко парникови газове спрямо говедата съгласно отчет на Датския съвет за климата, който дава рекомендации на държавното управление.

 Бил Гейтс подхваща битка с метана, създаван от кравите Бил Гейтс подхваща битка с метана, създаван от кравите

Новото държавно управление разгласи през декември, че вижда налог върху селското стопанство поради излъчванията като решителен фактор за постигането на обвързваща цел за понижаване на CO2 излъчванията със 70% от равнищата от 1990 година

Емисиите от кравите, които се оригват и отделят газове, са значим съставен елемент на селскостопанския метан. Ако не се вкарат нови политики, се чака селското стопанство в Дания да съставлява към 40% от излъчванията през 2030 година, предизвестява Датският съвет за климата. Понастоящем секторът съставлява 28 на 100 от излъчванията съгласно датската статистика.

Въглероден налог от 750 крони на звук би бил сходен на равнището за други промишлености, които бяха контрактувани от Народното събрание през юни предходната година, макар че селскостопанска лобистка група предизвести, че това би довело до вълна от банкрути измежду земеделците.

 Има риск светът да изпадне в климатична Има риск светът да изпадне в климатична " гибелна примка ", предизвестява отчет

Такъв налог ще " реалокира работни места в чужбина и ще попречи на Дания да създава решенията, които в действителност могат да създадат смяна във връзка с климата ", разяснява Нилс Петер Норинг от Датския съвет за земеделие и храни.

Индустрията би трябвало да прегледа различни решения като добавки за хранене на говеда, които биха могли да понижат количеството метан, освобождаван от кравите с 25-30 %, посочи той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР