Даниил Медведев имаше блестящо начало на миналия сезон, когато в

...
Даниил Медведев имаше блестящо начало на миналия сезон, когато в
Коментари Харесай

Ръкавицата е хвърлена: Медведев опустоши световния номер 56 на старта в Мелбърн!

Даниил Медведев имаше ослепително начало на предишния сезон, когато в отсъствието на Новак Джокович на Зеления континент съумя да придобие статута на топ любимец за купата от Аустрелиън Оупън, като беше напът да се поздрави с втория си " мейджър " трофей в кариерата, но във финала позволи невъобразим поврат от 2:0 сета против Рафаел Надал и отстъпи пред Матадора в епична 5-часова борба. Впоследствие руснакът се изкачи на трона в международната класация, само че неувереното му показване в огромен откъслек от годината го смъкна чак до 8-ата позиция в класацията на АТР, от която московчанинът започва тазгодишната си акция в Мелбърн.

В откриващата седмица на 2023-та Медведев взе присъединяване на шампионата в Аделаида, където инкасира проваляне от Новак Джокович, само че все пак още тогава загатна за отличната си форма, в която се намира, и през днешния ден на Откритото състезание на Австралия потвърди тези усещане по собствен адрес с победен триумф над Маркос Гирон, пристигнал за час и 37 минути на корта - 6:0 6:1 6:2. С този си успех подгласникът от последните две издания на Аустрелиън Оупън си подсигурява място във втория стадий на конкуренцията и ще срещне участващия с " уайлд кард " локален любим Джон Милман.

Бившият номер едно започва със забележително самочувствие дуела, целейки образно да показва разликата в класите сред себе си и американеца, като въпреки и да се нуждаеше от шест брейкбола, то той завоюва маратонския гейм при сервис на противника и излезе напред. Гирон на собствен ред още в идното подаване на любимеца доближи опция за рибрейк, само че Медведев беше праволинеен и като се изключи че обезврежда заплахата, след това наложи напълно превъзходството си, под знака на която обезкуражи международния номер 56 и му " върза геврек " в дебютния сет.

На старта на втората част новобранецът откри салдото в играта си и спря серията от седем следващи гейма на московчанина, като се разписа в резултата. Това обаче надалеч не го върна в мача, откакто двукратният финалист в Мелбърн още веднъж навлезе в темп и вкара срещата в мечтаното от него движение, при което беше безмилостен във всеки един аспект и след единствено 64 минути на корта се приближи на сет от успеха.

В третата част руснакът продължи да господства събитията, като типично в собствен жанр бе отстъпил зад главната линия и се бе трансформирал в своебразна стена. Благодарение на пословичните си качества в отбранителен проект той изцяло обезкуражи американеца и нанесе съдбоносен пробив в петия гейм, който след това дублира, с цел да реализира крайната победа след единствено час и 37 минути игра.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР