Даниела Андреева и Димитринка Русинова, прокурори от Районна прокуратура-Пловдив, изнесоха

...
Даниела Андреева и Димитринка Русинова, прокурори от Районна прокуратура-Пловдив, изнесоха
Коментари Харесай

Прокурори от Районна прокуратура – Пловдив изнесоха открит урок пред ученици

Даниела Андреева и Димитринка Русинова, прокурори от Районна прокуратура-Пловдив, изнесоха през вчерашния ден открит урок пред всички възпитаници от 11 клас от СУ „ Свети княз Борис I “ в гр. Асеновград.  Те се срещнаха с гимназистите в часа на класния началник в наличието на преподаватели от образователното заведение.

Темите, по които прокурорите приказваха, бяха за специалността на магистрата, правата и отговорностите на жителите, заплахите в интернет, вредата от използването на наркотични субстанции, наказванията за държането им, неприемливите прояви на експанзия в учебно заведение и други Даниела Андреева и Димитринка Русинова описаха и какви са следствията при шофиране след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Те  посъветваха учениците да споделят своите проблеми и терзания първо с родителите и учителите си, с цел да получат най-хубав съвет и помощ.

Гимназистите задаваха въпроси при разискването на тематиката за заплахите от използването на наркотични субстанции. Те дадоха образец с героиня от игрален филм, която е била подвластна от хероина, а по-късно се е отказала от използването, което трансформирало живота й.

Прокурори от Районна прокуратура-Пловдив ще гостуват с открити уроци по същите тематики и в останалите учебни заведения в гр. Асеновград. Те се срещат с възпитаници от разнообразни класове от Пловдив и региона в границите на Образователната стратегия на Районна прокуратура-Пловдив – „ Заедно в час по нравственос и право “, която се организира към този момент няколко години. 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР