Даниел Йорданов - по-познат като Емили Тротинетката днес застана отново

...
Даниел Йорданов - по-познат като Емили Тротинетката днес застана отново
Коментари Харесай

Окончателно: Съдът промени мярката на Емили Тротинетката ВИДЕО

Даниел Йорданов - по-познат като Емили Тротинетката през днешния ден застана още веднъж пред Районен съд- Пловдив, с цел да апелира ареста си. Магистратите решиха, че мярката му би трябвало да бъде променена в “парична гаранция ” и по този начин той беше писнат от ареста против 1500 лв..

На днешното съвещание Емили бе доведена с белезници, като още веднъж бе обезпокоена и повтаряше, че в действителност съжалява.

“Искам да се извиня и в действителност скърбя, че участвах в този клип. Изобщо не съм си представяла, че ще се фотографирам това. Първоначално не бях съгласна, тъй като ме беше позор. Искам да се извиня на всички. Няма да вземам участие в клипове и няма да се групирам с такива хора повече, давам обещание. Решил съм да запиша стопанска система във Варна даже. В ареста е извънредно. Там има единствено убийци и изнасилвачи. Не съм престъпница! ” Това сподели в последните си думи тротинетката, предава

Служебният ѝ бранител юрист Анелия Райчева изиска от съда Даниел да бъде пуснат с по-лека мярка- гаранция или подписка.Тя сподели, че тротинетката не се усеща добре в следствения арест, като даже мисли за най-лошото.



“Даниел не се усеща добре в следствения арест, като най-вероятната причина за това е неговото здравословно състояние- физическо и психично прочувствено. Аз съм показала документи, които удостоверяват, че той страда от персонално сново разстройство и положението му не разрешава да обитава в ареста. В последна сметка това е лице, което няма трайно открити незаконни привички. Престоят му там е повече от месец, смятам, че това стартира да се трансформира в принуда, ” сподели пред правосъдната зала адвокатката.

Защитата посочи, че Емили е мислил за прощални писма към околните си. Тя дефинира обвиненият като един измъчен човек, положително дете. “Това не е нарушител и мястото му не е там, ” приключи юрист Анелия Райчева.

Държавното обвиняване обаче бе изрично, че би трябвало Емили да остане още в ареста. Според прокурора това е единственото лице от тримата обвинени, за което има предпоставки, че може да се укрие и да извърши друго закононарушение. Той добави, че срокът очакван в Наказателния кодекс не е нарушен в тази обстановка.

След деликатно чуване на страните съда дефинира, че мярката за неотклонение би трябвало да бъде променена в парична гаранция в размер на 1500 лв..

Припомняме, че срокът на досъдебното произвеждане е двумесечен и в случай че няма импортиран обвинителен акт до 5 юни останалите обвиняеми- Чеченеца и Тошо Куката, би трябвало да бъдат пуснати от ареста. Тримата имат повдигнато обвиняване за безчинство и досега две правосъдни инстанции решиха, че би трябвало да останат в ареста до началото на процеса.

Емили, дружно с Тодор Чалъков-Куката и Петко Караилиев-Чеченеца бяха арестувани на 5 април, по тази причина, че на 3 април разгласиха видео, снимано в пловдивски мол, в който държат вързано на каишка като куче момче и му подмятат разнообразни предмети.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР