Дамян е фризьор на кучета от Нови Сад, Сърбия и

...
Дамян е фризьор на кучета от Нови Сад, Сърбия и
Коментари Харесай

Козината на улично куче била толкова занемарена, че го бъркали с храст (видео)

Дамян е коафьор на кучета от Нови Сад, Сърбия и когато не подстригва, той е на открито с партньорката си Саня, с цел да избавят бездомни кучета. Въпреки че и Дамян, и Саня имат богат опит с кучетата, спасяването на едно четириного било същинско предизвикателство.

Кучето Роки живяло покрай бензиностанция, когато Дамян и Саня са били предизвестени за наличието му. Само като го погледнали, станало ясно, че горкото бездомно куче има потребност от помощ и то бързо.

В изявление за The Dodo спасителите разказват Роки като „ парче дърво “ поради сплъстената му четина. Никак не е елементарно да го объркате с шубрак поради външния му тип.

След като прекарали часове в старания, с цел да заловен Роки, почнала същинската работа: подкастряне на сплъстената четина.

Въпреки че работи като професионален грумър, Дамян не бил квалифициран за Роки. Той описал кучето като най-лошия случай, който в миналото е виждал, казвайки: „ Бях просто унищожен от положението, в което се намираше. Това беше най-лошото положение, което в миналото съм виждал. “

Тъй като козината му била толкоз сплъстена и сложна за разчесване, Дамян помолил ветеринарен доктор за помощ за упояване на кучето преди да го подстриже. За благополучие, откакто козината му била остригана, Роки бил като напълно ново куче!

Не след дълго едно любящо семейство в Англия поискало да осинови Роки и в този момент той живее най-хубавия си живот!

Повече за този невероятен случай можете д видите във видеото:

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР