Дали тези лица не са тези, които определиха концепцията и

...
Дали тези лица не са тези, които определиха концепцията и
Коментари Харесай

Цветанов: Имало ли е среща на Борисов, Петкова и Дончев с хората от забранителния списък на ЕС – Александър Бабаков и Александър Воробьов

Дали тези лица не са тези, които дефинираха концепцията и тактиката за „ Турски поток “, която подписа Теменужка Петкова в Санкт Петербург.

Това попита ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “ по TV1 и TV+.

Питането му за провеждането на среща с Бабаков и Воробьов се отнася за интервала от есента на 2014 година до реализирането на „ Турски поток “.

На въпрос участвал ли е на срещата Борисов-Решетников, Цветанов съобщи, че не е бил на сходна среща и не е осведомен за провеждането на такава.

Само преди няколко дни при обиска изработен на PR-ката на Борисов Севдалина Арнаудова стана ясно, че брачният партньор и кара автомобил на компания „ Аркад “, която построи „ Турски поток “. Съпругът и е в борда на „ Булгартрансгаз “. В тази връзка Цветанов пита министър-председателят Кирил Петков няма ли да бъде заменено управлението на „ Булгартрансгаз “ и няма ли да бъдат заличени доказателствата при едно вероятно следствие, в ущърб на националната ни сигурност и обслужването на непознати ползи.

По думите му с възлагането на поръчката по построяването на „ Турски поток “ на „ Аркад “ са били превъзложени действия единствено на съветски и беларуски компании.

„ В ръководството на Борисов се осъществиха съветските енергийни планове, които обслужват непознати ползи, само че не и националните. В интервала на осъществяване на този план ние имахме президент на страната в лицето на Румен Радев и съпротива в Народното събрание от страна на Българска социалистическа партия с ръководител Корнелия Нинова, само че нито едно от тези политически лица не предприе политически дейности “, добави Цветан Цветанов.

Той акцентира, че разликите му с Борисов са били по съветската ос и напомни позицията си по случая „ Скрипал “.

Относно държанието, което демонстрира министър-председателят Кирил Петков по тематиката за войната в Украйна Цветанов съобщи, че не би трябвало да не помни, че носи политическата отговорност и без значение какво ще му коства, той би трябвало да пази националните ни ползи и че страната ни е деен член на НАТО и Европейски Съюз.

„ Кирил Петков не показва ясно държание по значимите за страната ни тематики “, безапелационен е ръководителят на Републиканци за България.

„ Тежката политическа борба не ни дава опцията да сме ясни за бъдещето. Пропутинското въодушевление стартира да се окопитва. Имаме доста тежък институционален проблем. По-голямата опасност за националната ни сигурност е тази институционална противопоставеност, която има сред съответните институции и техните ръководители. Това ще ни отдалечи от опцията да имаме ясна национална позиция по значими тематики на интернационалните конгреси “, акцентира Цветанов.

„ Последните 20 години изпълнителната власт и прокуратурата не са имали блестящи връзки, само че би трябвало да се намира компромис в интерес на публичния интерес. Трябва да се направи действителна смяна, само че да не се окаже, че това е замяна “, сподели Цветанов.

„ Аз желая да има правдивост. Не е вярно нито политиците, нито пък хората представляващи избрани институции да вършат съответните изводи и да издават присъди. Съдът е този, който взема решение “, съобщи Цветанов по тематиката с ареста на Бойко Борисов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР