Дали са скочили румънците срещу откритието на проф. Николай Овчаров

...
Дали са скочили румънците срещу откритието на проф. Николай Овчаров
Коментари Харесай

Проф. Николай Овчаров: По времето на Дракула е имало нецензурни думи в официални документи

Дали са скочили румънците против откритието на проф. Николай Овчаров и екипа му по отношение на българския генезис на Дракула, разяснява той самият в предаването " Плюс-минус " по Нова тв.

``
реклама

Не са скочили румънците, един евродепутат е споделил нещо там, само че то е било поради туризма. Това е неуместно, туризмът е общо разбиране. Напротив, ние с румънците можем да вършим един доста първокласен туристически маршрут.

Дракула е популярен челник на Влахия и се назовава Йоан III Влад. Това е неговото име, с което той се подписва. Всичко останало са по-късни тълкования, направени в по-късно време. 

Цепеш идва от глагола " разцепвам ", което е кола, на който той е набивал хората. Това е превод на турската дума за прът. 

Всички мислят, че Дракула идва от дакон, тъй като е бил заплашителен, нищо сходно. Това идва от татко му Йоан Влад II, който е бил член на Ордена на дракона, който е основан при започване на 15-ти век за битка против османците. Така последователно се разтварят нещата. 

На какъв език приказва обаче Дракула?! На чист български език. Това значи че е българин, дружно с всички влашки българи. Става дума за грамотите им, които са над 200 - назовават ги влахо-български грамоти. Техните грамоти, които са малко по-опростени от българските, в тях влизат неща, които ми е мъчно да изтъквам. Има съвсем псувни в тях. Един челник там да вземем за пример упреква лъжците и им пожелава да им се случи нещо доста ужасно... Ясно е, че хората са мислили това нещо. Румънската историография, с цел да излезе от това състояние споделя: Те пишат на църковнославянски. Но в църковнославянския език псувни няма. ", разяснява гостът в студиото. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР