Дали бащата трябва да присъства на раждането на своето дете,

...
Дали бащата трябва да присъства на раждането на своето дете,
Коментари Харесай

Трябва ли бащата да присъства на раждането

Дали бащата би трябвало да участва на раждането на своето дете, или не, е въпрос на персонален избор.

Акушерите изясняват, че процесът на раждането може да бъде дълъг, мъчителен и сложен за една жена, в случай че край нея е брачният партньор ѝ, защото неговото безпокойство и възбуденост може да се съобщи на нея. Ето за какво значително от тях избират това да става без наличието на таткото.

В реалност наличието на мъжа кара организма на дамата да увеличи равнището си на адреналин, което забавя производството на хормона окситоцин, нужен за процеса на раждането. Ако този хормон не е разполагаем, раждането може да се усложни. " Хормоналният баланс се нарушава поради несъответствуваща околна среда ", споделя известната акушерка Мишел Одан в изявление за списание " Observer ".

През последните години обаче наклонността таткото да участва в родилната зала, паралелно до брачната половинка си, нараства от ден на ден, в това число и у нас. Но има и такива господа, които макар обещанието си да държат ръката на обичаната си по време на родилните ѝ страдания, по една или друга причина, по една или друга причина, абдикират от “бащиния си дълг “.

И по този начин, дано да забележим какво споделя статистиката:

Един от всеки петима татковци не е участвал на раждането на детето си, а един на всеки 10 е пропуснал посрещането на две или повече от новородените си чеда.

Това научаваме от изследване, направено на уеб страницата за наставнически грижи ChannelMum.com. Същото открило кои са най-честите аргументи, с които бащите оправдават отсъствието си по време на този сюблимен миг.

Сред тях са тапите, работните задължения и фактът, че тъкмо в този миг бащата се е намирал в чужбина.

Най-скандалното опрощение е фактът, че тъкмо в този миг е имало огромен мач по малкия екран. Към него прибягват към един на всеки 100 татковци.

12%, са пропуснали раждането, защото не получили телефонно позвъняване, което да ги осведоми, че огромното събитие стартира.

И към един на всеки 10 отсъствали, тъй като партьнорката не желала бащата на бебето да участва по време на раждането.

Четири от 10 майки признали, че са дали прошка на колегата си за закъснението. Три от 10 пък даже подкрепили отсъствието му, което било подбудено от персонален избор.

Сиобхан Фригард, говорителка на уеб страницата за наставнически грижи ChannelMum.com, провел изследването измежду 2000 родители, съобщи: „ Докато множеството бащи обезверено желаят да видят по какъв начин детето им се появява на бял свят, други признават, че не се оправят добре с тази работа и избират да изчакат настрани. Същото се отнася и за дамите. Докато някои биха позволили колегата си при себе си в този значим и за двамата бъдещи родители миг, то някои избират поддръжката на някой различен член от фамилията като да вземем за пример майка, брат или сестра.

„ Решаването кой да бъде с вас, когато раждате, е едно от най-личните решения, които ще извършите, и то няма верен или неверен отговор.

Проучване на OnePoll пък откри, че един от 10 татковци не е участвал на раждането, защото тяхната партньорка ги е помолила по този начин.

За страдание 42% от татковците, които бързали да дойдат в точния момент за огромното събитие, закъснели с няколко минути.

" Може да е мъчно за някои сътрудници, които признават, че се усещат като странични или мъчителни, с цел да гледат колегата си в болежка.

Но в случай че пропуснете раждането, не се винете. Това е единствено началото на живота на вашето дете. Началото на една красива и велика магия, наречена родителство.

А ето и по какъв начин наподобява класацията с топ оправданията на татковците, че не са съумели да участват на раждането:

1. Да не участвам на раждането е персонален мой избор.

2. Имаше запушване.

3. Никой не ми се обади, с цел да ми каже, че раждането е почнало.

4. Бях в болничното заведение.

5. Не знаех, че раждането се случва.

6. Партньорката ми не желаеше да участвам на раждането.

7. Бях в чужбина.

8. Колата ми се повреди по пътя.

9. Бях в командировка.

10. Бях на една в действителност значима среща с клиент.

11. Предпочетох да отида в кръчмата.

12. Не желаех да виждам по какъв начин партньорката ми страда, по тази причина избрах да седнал съм извън.

13. Исках да виждам мача до край.

14. Бях в подготвителната зала.

15. Влакът/автобусът се забави.

16. Родителите ми настояха, че не би трябвало да участвам в стаята по време на раждането. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР