Дългоочакваният пълнометражен дебютен филм на режисьора Павел Г. Веснаков „Уроци

...
Дългоочакваният пълнометражен дебютен филм на режисьора Павел Г. Веснаков „Уроци
Коментари Харесай

Пълнометражният дебютен филм на режисьора Павел Г. Веснаков участва в кинофестивала в Кайро

Дългоочакваният пълнометражен дебютен филм на режисьора Павел Г. Веснаков „ Уроци по немски ", ще направи своята премиера на влиятелния Международен кинофестивал от А клас в Кайро този декември.
„ Уроци по немски " ще бъде част от 16 селектирани кино лентата от целия свят в формалната спортна стратегия на 42-то издание на Международния кинофестивал в Кайро 2020 и ще се бори за огромната премия „ Златна пирамида ".

Главната роля във кино лентата играе артистът Юлиян Вергов, партнират му Васил Банов, Елена Телбис, Стефка Янорова, Герасим Георгиев-Геро, Меглена Караламбова, Иван Налбантов и други Интересно появяване има рапърът Огнян Павлов - Fyre, който играе наследник на Вергов.
Филмът показва два дни от живота на Никола, мъж на междинна възраст, изгубил своята еднаквост и решил да емигрира от България. Историята е фокусирана върху раздялата с неговите близки и светът, с който е привикнал. Дали той ще успее да изтръгне корените си и да напусне България или връзката с мястото, което назовава дом е неразривна?

Павел Г. Веснаков:„ Историята на основния воин е значима от модерна позиция, тъй като Никола е представител на потомство, което е привикнало да живее по инерция и да се задоволява само с покриването на главните човешки потребности. Моментът, в който той не може повече да търпи личната си незначителност е както прочувствен, по този начин е и значим от обществена позиция, тъй като може да накара хората да се замислят, за нарушената връзка по сред си. "
Юлиян Вергов е подложен в доста нетипична роля, която му дава опцията да разкрие напълно своя актьорски капацитет и да излезе отвън зоната си на комфорт. Веснаков и Вергов са работили дружно преди в телевизионния сериал „ Откраднат живот " откъдето Павел взема решение изрично, че той е артистът за основната роля в „ Уроци по немски ".

Освен режисьор, Павел Веснаков е сценарист и съ-монтажист на кино лентата. Продуценти са Моника Балчева и Орлин Руевски, за които също това е първа пълнометражна продукция. Те работят в екип с Павел от 2010г. и са създали дружно 4 сполучливи късометражни кино лентата, които са получи редица български и интернационалните награди и самопризнания: „ Влакове " ; „ Парафиненият принц ", „ Чест " и „ Зевс ".
Копродуцент Германия е Себастиан Уейланд, с който са продуцирани и късометражните „ Чест " и „ Зевс ".
Оператор е Орлин Руевски, сценограф - Северина Стоянова, онтажист -Виктория Радославова, художник костюми - Мариета Спасова, гримьор - Грета Манчева и така нататък Филмът е финансиран от Национален кино център и Хамбургския кино фонд. Продукция на Мувименто и Хайматхафен филм Германия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР