Дългогодишният футболен специалист и треньор на вратарите в редица български

...
Дългогодишният футболен специалист и треньор на вратарите в редица български
Коментари Харесай

Владо Манолков пред ТОПСПОРТ: Надявам се Хърватия или Белгия да спечели Мондиала, Англия не е сред фаворитите

Дългогодишният футболен експерт и треньор на вратарите в редица български клубове - Владимир Манолков показа мнението си за вчерашните удивителни изяви на вратарите на Хърватия и Дания, в осминафиналния конфликт сред двата отбора от Мондиал 2018.

Спомогналият за европейския пробив на юношеския народен тим преди няколко сезона Манолков, който основа подготвителното учебно заведение за вратари " Vladimir Manolkov Goalkeeper Training School ", посочи смисъла на целенасочената активност на експертите в Хърватия, що се касае до подготовката на вратарите на локално равнище.

Носителят на Kупата на България през 1995 година с ПФК Локомотив (София) разяснява и елиминирането на Испания от Мондиала, като показа и упованията си за идния конфликт на различен главен любимец на съветска земя - Бразилия в мача на Селесао с Мексико от 1/8-финалите на шампионата на планетата.

 Снимка 365984
Източник:

Владимир Манолков изрази вяра, че Белгия и Хърватия ще доближат оптимално надалеч в Русия, защото персонално той симпатизира на метода им на игра и професионализма им, демонстриран на зеления терен.

Мнението на респондента ни, особено за ТОПСПОРТ :

Г-н Манолков, напълно разумно се обръщаме към един от най-големите потенциали у нас за мнение, по отношение на вчерашните мачове от Мондиал 2018. Страхотни изяви на вратарите на Хърватия и Дания, които лишиха шоуто от звездните полеви играчи в двете единайсеторки.
- Наистина беше впечатляващо това, което видяхме. Но мога да кажа, че напълно не съм сюрпризиран. Бях поканен на треньорски семинар в Хърватия, като имах опция да видя по какъв начин се приготвят вратарите там за огромната футболна сцена. Разликата със обстановката у нас е голяма. Няма база за съпоставяне. Само ще ви отбележа, че там имат обособен треньор, който само учи вратарите по какъв начин да падат. Това е единствената му задача. Не е като в нашата реалност. Тук, в случай че е допустимо, с един треньор се покрива мъжкият тим, школата и изобщо всичко.

 Снимка 365980
Източник:

Като при всички положения акцентът пада върху мъжкия отбор и надлежно бъдещите очаквания остават в известна степен подценени.
- Точно по този начин.

Това ли беше и главната причина да създадете Вашата школа за вратари?
- Абсолютно. С всеки гений, с всяко момче, с всички бъдещи и сегашни български вратари би трябвало да се работи еднообразно старателно. Те би трябвало да получават цялото належащо внимание, в случай че желаеме да са на високо равнище. И в случай че ще търсим резултати от тях. Така е при нас. Всеки получава вниманието, което би следвало, както и верните насоки за професионално развиване, а по-късно и реализация. Работим с всеки, който се обърне към нас за подпомагане.

 Снимка 365985
Източник:

Имаме ли и ние сходни на Каспер Шмайхел и Даниел Субашич вратари? Можем ли да се надяваме на такива звезди на вратите в клубовете ни, а за какво не и в националния тим?
- Да. Категорично. Разполагаме с чудесни, надарени фрагменти. Имам позитивни упования в тази тенденция.

Как успявате да реализирате и поддържате плана си? Получавате ли поддръжка от даден отрасъл или организация?
- Искам да употребявам опцията и да благодаря на Александър Кюлев за непрекъснатата му поддръжка, за обезпечената база, която употребяваме за тренировки. Той е президент на Витоша 13, като би трябвало да подчертая, че намесата му във всичко, с което се занимава, несъмнено личи.

 Снимка 365981
Източник:

Да се върнем на Шмайхел и Субашич. Какво Ви впечатли най-вече в изявите им? Предполагам, че да хванеш дузпа в 116-ата минута на мач от елиминационната фаза на Световно състезание напълно не е елементарно нещо. Напрежението сигурно е убийствено.
- Още повече против футболист, от ранга на Лука Модрич. За мен той попада в Топ 10 на света.

А и самият Модрич призна след края на срещата, че цяла заран се е готвел за осъществяване на дузпа против Шмайхел. Разучавал го е съществено.
- Да, само че все пак Каспер се оправи.

 Лука Модрич: Цяла заран разучавах Шмайхел, само че отново избави една от дузпите ми
Лука Модрич: Цяла заран разучавах Шмайхел, само че отново избави една от дузпите ми

" Беше доста горещо, а надлежно и мъчно да се играе на високи обороти "

Има ли го, в известна степен, " наследствения " миг? Класата е безспорна, уменията се развиват, само че допускам, че в един миг и гените играят роля.
- Разбира се. Всички знаем кой е бащата на Каспер Шмайхел и какво е постигнал във футбола. В подобен под напрежение миг всичко е от голяма важност. След това хвана още две дузпи, само че пък Субашич също избави три. Наистина страхотна вечер за вратарите. А на Мондиала забелязах и нещо друго, много любопитно, що се касае до изявите на другите вратари.

 Снимка 365922
Източник:

За какво става дума? Какво е заело вниманието Ви?
- Прави ми усещане, че в последните години толкоз съществено се работи върху работата на вратарите с крайници, че се подценява другият миг - на останалата, главната част от вратарската работа и активност. Видяхме някои обикновени неточности при хващане на топката, при прекъсването и с ръце, при битката за високите топки в моментите на центриранията в наказателното поле. Понякога не е зле да си припомниш главните неща, преди да започнеш да надграждаш.

Да кажем няколко думи и за определяното като сензационно отпадане на Испания. Домакините на Мондиала демонстрираха, че с тях не трябва и Русия е на 1/4-финал.
- Футболът, който практикуват испанците, в последно време стана доста елементарен за разгадаване и предугаждане. Това прави задачата на всички в отбора доста сложна. " Тики-така " методът понижава фрапантно успеваемостта си напоследък. Поради тази причина допускам, че и доста експерти не са чак толкоз сюрпризирани.

 Русия победи Испания с 5:4 след осъществяване на дузпи и е на четвъртфинал на Мондиал 2018
Русия лиши фантазията на Испания за успех на Мондиал 2018 след драма с дузпи

Коке и Яго Аспас провалиха " Ла Роха "

Друг огромен любимец играе през днешния ден. Бразилия. Можем ли да забележим нова изненада на Световното състезание?
- Надявам се, тъй като съм почитател на Германия. Не ми се желае бразилците да завоюват шампионата, защото битката с Германия, видяно в исторически проект, ще се окаже с техен превес. Качествата на бразилците обаче са очевидни и известни. Ако и Бразилия бъде отстранена, при към този момент отпадналите Германия, Аржентина, Испания и Португалия, не желая да го споделям, само че ще забележим едно криво-ляво, несериозно международно.

 Снимка 360116
Източник:

Другият състав, подложен измежду любимците в Русия, който играе през днешния ден? Белгия?
- Това е един от двата доста симпатични за мен тима в шампионата. Надявам се да победят. Нека обаче подчертаем, че с японците смешка не трябва. Те са способни, с вярната мотивация и психическа работа, даже да надвишават човешките благоприятни условия. Ще забележим какво ще се случи.

Сякаш леко подценявана, Франция продължава уверения си ход напред. Възможно ли е звездите на Дешан да побеждават в Русия?
- Даже не считам, че са били подценявани. Това е един от най-скъпите, в случай че не и най-скъпият тим на Мондиала. Всеки от състезателите им е на високо равнище и е задоволително умел и рутиниран. Дори съм сигурен, че в случай че тези футболисти, които не бяха взети с отбора в Русия, се обединят в един тим, също ще е измежду любимците. Разбира се, че са измежду " обвинените " за продобиване на купата.

 Снимка 365740
Източник:

Англия също " надига глас ". Медиите на Острова загатват, че може би това е моментът за Кейн и компания.
- Не желая да обидя никого, само че този тим е формиран от доста футболисти, които надалеч не са измежду водещите в клубовете си. Сред главните титуляри. С изключение на Кейн. Така че не считам, че без да са минали през съществено затруднение, може да настояват каквото и да било.

 Снимка 364370
Източник:

Все отново те играха с тимове като Панама и Тунис в груповата фаза.
- Да, това имам поради и аз. Нека ги забележим в сериозен мач против друг по класата си конкурент. Не мисля, че това е един от водещите тимове на съветска земя.

Вашата прогноза за краен победител на Мондиал 2018?
- Както загатнах, съчувствува на тимовете на Хърватия и Белгия. Ще се веселя, в случай че някой от тях завоюва Световното състезание.

 Хърватия - Дания 4:3 след осъществявания на дузпи!
Невероятен вратар избави три дузпи и прати Хърватия на 1/4-финалите на Мондиал 2018

Модрич виновник и воин, Ракитич прати " шахматистите " против Русия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР