Дълго рекламираната и дълго отлагана контраофанзива постигна оскъдни успехи и

...
Дълго рекламираната и дълго отлагана контраофанзива постигна оскъдни успехи и
Коментари Харесай

The American Conservative: Украйна включи американски граждани в списъка „Миротворец“

Дълго рекламираната и дълго отлагана контраатака реализира нищожни триумфи и не съумя да пробие подсилената отбранителна линия на Русия в огромен мащаб. Междувременно Украйна от ден на ден разчита на Запада освен за поддържане на военните старания, само че и за поддържане на цялото държавно управление. Докато от ден на ден американски политици обмислят спомагателна помощ за Украйна, украинското държавно управление напряко заплашва американските жители, които се осмеляват да предложат, че Съединените щати не би трябвало да вземат участие в прокси война с Русия. Докато Конгресът се кара дали да включи повече финансиране за Украйна в продължаваща резолюция за финансиране на американското държавно управление, неправителствена организация, обвързвана с украинското държавно управление, прибавя американски жители към уеб страницата „ Миротворец “. За това оповестява The American Conservative.

Списъкът, публично наименуван лист „ Миротворец “, се ръководи от Център „ Миротворец “, неправителствена организация, основана в Киев с известни връзки с украинското държавно управление. Неин създател е украинският политик и политически деятел Георги Тука. Уебсайтът категорично споделя, че описът има за цел да даде „ Информация за доброволците на Центъра за „ Миротворец “ и чиновниците на правоприлагащите органи и разследващите служби на Украйна и други страни “. Страниците му са цялостни с апели за принудително отмъщение освен против Русия или руснаците, само че и против всеки, за който се счита, че е срещу украинските военни старания.

Джак Пособец, старши редактор на Human Events, е последният американски жител, прибавен в листата на Миротворец. В базата данни Пособец е разпознат като „ антиукраински пропагандист “ и „ подбудител “, който е „ участник и основател на осведомителни специфични интервенции в интерес на Кремъл “. Центърът „ Миротворец “ умолява „ правоприлагащите органи да преглеждат тази обява на уеб страницата като изказване за осъществяване от този жител на умишлени дейности против националната сигурност на Украйна, мира, сигурността на човечеството и интернационалния ред и право, както и други закононарушения. ”

В предишното описът е включвал имената на други американски жители, като Тъкър Карлсън, Илон Мъск и Глен Грийнуолд. Световни водачи също попадат в листата на Миротворец понякога, в това число папа Франциск.

Въпреки че страницата с базата данни не приканва непосредствено за убийството на Пособец, други записи в базата данни, с изключение на гореспоменатите насилствени известия на уеб страницата, са извънредно красноречиви. Даря Дугина, съветска журналистка, убита от кола бомба, към момента има запис в листата на Миротворец. Вместо синьо заглавие с нейното име, сходно на това на Пособец, заглавието й е черно с текст, който има огнен резултат. Дугина, съгласно центъра „ Миротворец “, се е занимавала с „ агитация на съветския фашизъм и нацизъм “, „ разпространяване на кремълската агитация под формата на по този начин наречения „ съветски свят “ “ и е осигурявала „ осведомителна поддръжка за военното нахлуване на фашистка Русия за Украйна. ” Снимката на Дугина има червен текст, разлепен върху лицето й, който гласи „ ликвидирана “ на британски, което е същият термин, който украинската войска употребява, когато рапортува броя на съветските бойци, които хипотетично са умъртвили.

Когато колата на Дугина избухна през август 2022 година, Националната републиканска войска, съветска партизанска група, която се стреми да в профил президента Владимир Путин от власт, пое отговорност за гибелта на Дугина. Разследване, извършено от Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ), обаче заключава, че украинските специфични служби са виновни за убийството на Дугина. Въпреки това центърът „ Миротворец “ явно отхвърля и двете теории и твърди, че Дугина е „ ликвидирана от специфичните служби на фашистка Русия заради  разногласия “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР