Дълги опашки се вият от сутринта пред местата, където пенсионерите

...
Дълги опашки се вият от сутринта пред местата, където пенсионерите
Коментари Харесай

Пенсионери във Варна се редят на дълги опашки, за да подновят картите си за градски транспорт

Дълги опашки се вият от сутринта пред местата, където пенсионерите от Варна възобновяват картите си за пътешестване в градския превоз. Причината е, че в града има единствено 7 пункта, които се употребяват от всички, пътуващи с абонаментни карти.

Все още има хора, които чакат за издаването на нови абонаментни карти. Пунктът до главно учебно заведение " Димчо Дебелянов ", където има и най-голяма опашка, работи до 18:30 ч., само че през целия ден имаше доста хора. По информация на Българска национална телевизия през вчерашния ден е имало случай с припаднали пенсионери пред въпросния пункт.

Причината за опашките е, че крайният период за издаването на картите е 15 октомври, а доста хора още не са си ги презаверили.

На останалите 6 пункта не са се образували огромни опашки. От средата на тази година издаването на карти се трансферира от градския превоз към общинско дружество. Оттам прецизираха, че са провели осведомителна акция измежду възрастните хора, с цел да не чакат в последния миг

Пенсионерите описват, че съвсем половината пунктове в града са затворени. На пункта до ОУ " Димчо Дебелянов " пък работят единствено двама чиновници, а гишетата са четири. Много от пенсионерите се редят на опашка за повторно и споделят, че няма никаква организация.

От общинското дружество припомнят хората да се срещнат с инструкциите и това какви документи би трябвало да приготвят, с цел да презаверят картите си.

Вижте още в директното включване на Петър Дойкински

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР