Дългата ръка на скандалната мутренско-прокурорска сага „Осемте джуджета“ достигна и

...
Дългата ръка на скандалната мутренско-прокурорска сага „Осемте джуджета“ достигна и
Коментари Харесай

Ето как дългата ръка на мафиотската сага Осемте джуджета стига и до дъщерята на Младен Маринов

Дългата ръка на скандалната мутренско-прокурорска сага „ Осемте джуджета “ доближи и до дъщерята на някогашния началник на Министерство на вътрешните работи и настоящ претендент за народен представител от ГЕРБ Младен Маринов. Според документи, с които Фрог разполага, Силвия Маринова е купила джип Тойота „ Тундра “ – който е бил благосъстоятелност на рекетирания предприемач Илия Златанов.
25-годишната Силвия придобива новото украшение от година по-младия от нея боксьор Кристиян Христов. Това е оня млад мъж, на който през 2020 година Илия Златанов е заставен да трансферира целия си бизнес за произвеждане на асансьори под натиска на юрист Петьо Петров-Пепи Еврото – някогашен началник на столичното разследване и жена му Любена. Кристиян и до през днешния ден продължава да се води невписан притежател на асансьорните фабрики „ Изамет “ в София и Дупница.

.
Дъщерята на Младен Маринов става „ горделив “ притежател на първокласното возило на 28 април 2020 година против сумата от 9 хиляди и 200 лв.. Проверка в профилирани уеб сайтове демонстрира, че цената на въпросния автомобил не пада под 40 000 лв.. Любопитното е, че договорката се изповядва в адвокатската фирма на нотариус Весела Ивчева – същата, която съгласно следствието на АКФ „ Осемте джуджета “ подканва Илия Златанов да подпише документите за прекачване на бизнеса му с думите: „ Господин Златанов, ще подписвате ли? Ако не, да си тръгваме? “. Припомняме ви, че Ивчева беше определена за „ Нотариус на годината “ на гала, проведена от несъществуващия към този момент уебсайт „ Правен свят “, чиито основен редактор Веселин Иванов оглави пресцентъра на основния прокурор Иван Гешев.

.
Но да се върнем към историята с джипа, която не завършва до тук. На 24 юни 2020 година, съвсем два месеца след покупката на джипа, се излъчва първата част от следствието „ Осемте джуджета “. Скандалът е величествен. Не е напълно ясно дали това е повода, само че още на идващия ден щерката на Маринов-Силвия взема решение да се отърве от автомобила. На 25 юни против 9000 лв. тя трансферира първокласното возило на различен юноша – 24-годишния Тони Томов.
От документите, с които Фрог разполага е видно, че въпросната тойота още един път сменя притежателя си. Това се случва на 14 юли 2021 година На този ден тя отива в ръцете на 47-годишния предприемач Мирослав Марков – който е съучастник и шеф на транспортна компания „ Булгари груп “ ООД. Източници от Министерство на вътрешните работи сочат, че Марков е в доста близки връзки с някогашния министър Младен Маринов. Съдружници в същата компания са още Рузи Исметов Хайдаров и Красимир Нечев.
В изявление пред Фрог нюз Илия Златанов за първи път описа за този джип. По думите му, преди да му бъде принудително взет, се е намирал в Германия с още 20 коли. Сега джипът, споделя Златанов, се ръководи от самия Младен Маринов, като с него обикаля ловните стопанства. Бизнесменът посочи, че цялата информация за придвижването на возилото в България, е дал персонално на службите за сигурност. Предприемачът заяви още, че братът на Младен Маринов работи като водач при Пепи Еврото.
Оказва се, че дъщерята на Младен Маринов, без значение от нежната си 24-годишна възраст, има забележителен предприемачески усет. Тя е взела участие в няколко компании - “ОЛК ГРУП ИНВЕСТ” ЕООД, “Драгойца Еко Къмпани” ЕООД, “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД, “МВД - 05” ООД, “С & С КЕТЪРИНГ” ООД, “М ИНВЕСТ 20” ЕООД. Предметът им на активност е каквото се сетите – реклама, ресторантьорство, строителство, отдаване чартърен, маркетинг, складова активност, ходатайство, комисионерство и агентство, кетъринг, импресарски услуги, автоуслуги, търговия с недвижими парцели и доста още.

.

.

.

.

Източник: https://frognews.bg/novini/samo-vav-frog-kak-dalgata-raka-mafiotskata-saga-osemte-djudjeta-stiga-dashteriata-mladen-marinov-dokumenti.html

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР