Дълга опашка от вярващи, дошли да отдадат почит на покойния

...
Дълга опашка от вярващи, дошли да отдадат почит на покойния
Коментари Харесай

Започна поклонението пред тленните останки на папа Бенедикт XVI

Дълга опашка от вярващи, пристигнали да отдадат респект на починалия папа Бенедикт Шестнадесети, се изви през днешния ден пред базиликата " Свети Петър ", заяви Ройтерс. Ковчегът на Светия отец е изложен пред централния олтар, а погребението ще се състои по-късно тази седмица.

Папа Бенедикт Шестнадесети умря в събота на 95-годишна възраст в усамотен манастир във Ватикана, където живя откакто шокиращо се отдръпна от поста си през 2013 година

Тялото му, облечено в червени и златни литургични одежди, е сложено на елементарен подиум, а двама швейцарски гвардейци стоят от двете му страни, до момента в който вярващите минават около него.

Ковчегът ще бъде изложен до сряда, а погребението ще е в четвъртък на площад " Свети Петър ", водено от Папа Франциск. Ватиканът заяви, че погребението ще е семпло и непретенциозно, както е поискал самият Бенедикт.

За разлика от тълпите от вярващи, които се стекоха да отдадат респект на предшественика на папа Бенедикт Шестнадесети, папа Йоан Павел Втори, през 2005 година, този път броят на поклонниците, пристигнали да се с сбогуват със Светия отец, е по-малък.

По време на осемгодишното си папство Бенедикт Шестнадесети, систематичен, свенлив и доста затворен немец, трябваше да се оправя с нелеката задача на правоприемник на харизматичния папа Йоан Павел Втори, с който постоянно бе сравняван в медиите и измежду католиците, чийто брой доближава 1,3 милиарда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР