Дълъг ден очаква депутатите днес. Бюджетът на държавата влезе на

...
Дълъг ден очаква депутатите днес. Бюджетът на държавата влезе на
Коментари Харесай

Депутатите гласуват окончателно бюджета за тази година

Дълъг ден чака депутатите през днешния ден. Бюджетът на страната влезе на второ четене в пленарната зала. Обсъжданията по него към този момент започнаха, а народните представители удължиха пленарния си ден до приемане на Бюджет 2023. Това стана с гласовете на 180 депутати с представители от всички парламентарни групи.

По предложение на ръководителя на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев от Движение за права и свободи преди всичко депутатите се заеха с преходните и заключителните разпореждания, а по-късно ще се заемат и с приемането на приходите и разноските на бюджета в член първи от Закона за бюджета.

Цончо Ганев от " Възраждане " се възпротиви на предлагането и сподели: " разбирам, че задачата е да се напасне сделката от през вчерашния ден поради взетите решенията на комисията по финанси, само че това сътвори проблеми и в следствие ще има още по-големи проблеми в случай че приемете бюджета по този метод ", счита той.

Финансовият министър Асен Василев увери, че няма оферти, които да са обвързани с член 1 и преходните и заключителните разпореждания, съобщи БГНЕС. " Тъй като одобряваме бюджет в средата на годината не сме приели пакета от данъчни закони авансово, сега първо би трябвало да приемем пакета с данъчните закони, с цел да се види приходната част и оттова към този момент всичко останало ", изясни той.

" Това се прави по една простичка причина, в комисията участваха 7 индивида и взеха решения, които не харесват на Василев. Финансовият министър се изправи и сподели, че няма да поддържа бюджета по този метод и по тази причина сега се обръща, тъй като цяла вечер е имало драми сред него, Петков и Борисов. На другия ден финансистът Борисов е наредил на групата какво да прави и в този момент да е спокоен Василев и да не се наложи след 10-15 часа да се фръцне и да каже, че не поддържа този бюджет, по тази причина се прави в този момент ", съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ .

Йордан Цонев от Движение за права и свободи изясни за какво е направи предлагането. " Идеята е данъчните закони да бъдат гледани преди закона за държавния бюджет, с цел да може съгласно признати и неприети данъчни политики, те да бъдат отразени в приходната, не приходната и разходната част. ", сподели Цонев от Движение за права и свободи.

 

Вижте още във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР