Дакелът не е най-лесната порода за обучение и отглеждане, но

...
Дакелът не е най-лесната порода за обучение и отглеждане, но
Коментари Харесай

Дакел - недостатъци на породата

Дакелът не е най-лесната порода за образование и развъждане, само че какво очаквате от куче, което събира толкоз огромен темперамент в толкоз малко тяло? Заради особеностите на това куче си заслужава да се познаете по-добре с породата, преди да си вземете късокракото куче за собствен сателит.

Какви са минусите на дакела?

Дакелът се появява в Европа през Средновековието, евентуално заради унаследен недостатък, наименуван хондродистрофия. Оказа се потребно отклоняване: късите крайници оферират положителни благоприятни условия за под земята лов на язовци и лисици.

Характер на дакела

Дакелите са радостни, витални кучета, които нормално доста обичат топъл скут и нежни ръце, само че сигурно не желаят и не би трябвало да бъдат причислени към „ кучетата джобни играчки “. Дакелът постоянно е подготвен да излезе с вас, с изключение на може би когато вали доста мощно. Разходката не му лишава доста време и колкото по-неравен е теренът, толкоз повече му харесва. Борейки се през шубраците и копаейки огромни дупки, дакелът е в стихията си. Бъдете деликатни в региони с гори, тъй като преди да се усетите, той ще изчезне. Недостатък на дакела е, че кучето в последна сметка може да изчезне в дупка, от която може да не успее да излезе.

 Дакел

Дакелът е отзивчив и завързан към стопанина си. Повечето също са положителни с децата, само че не всички! Затова е значимо да свикнете с дакелите от ранна възраст и също по този начин да научите добре децата какво е допустимо и какво не е допустимо с кучето, тъй като дакелът не може просто да бъде пъхнат в ъгъла. Ако малчуганите не се отнасят уместно с животното, то може да прояви експанзия. И това е измежду минусите на дакела.

Следователно е по-подходящ за малко по-големи деца, в сравнение с за доста дребни деца.

Често се схваща добре с непознати. Той в действителност има своите желания и от време на време може да бъде запазен и даже недоверчив към избрани хора. Не е нужно да се тревожите за крадци с дакел като съквартирант, тъй като той е по-добър от скъпа алармена система, както във връзка с вниманието, по този начин и във връзка с шума.

Дакелите са смели кучета по природа и измежду тях има много жестоки типове, изключително с груби косми. Но страхът и сдържаността се срещат и при дакела, което е причина да го социализирате добре и за дълго време и да не го предпазвате доста в млада възраст.

 Дакел - дефекти на породата

Дакелът е игриво куче до дълбока напреднала възраст. Ако получава задоволително извършения, той е много спокоен в къщата. Ако не, той може да стане доста гръмък и да прояви деструктивно държание по отношение на мебелите вкъщи. Но това не е минус единствено на дакела, само че и на останалите лаещи четириноги.

Обучение на дакела

Дакелът е куче с темперамент. Ако разберете, че може да ви манипулира, ще ви е мъчно да го дресирате. Понякога се споделя, че дакелът не може да бъде подготвен. Някой, който има вяра в този мит и си купува дакел, постоянно не прави повече старания да научи кучето си на каквито и да било обноски, тъй като „ дакелът по този начин или другояче не може да се научи да слуша “. В резултат на това кучето става непокорно и от време на време даже неуправляемо. Много тъпо, тъй като дакелът е извънредно интелигентно куче и може да се учи, в случай че притежателят прояви повече самообладание.

Грижи за дакела

Грижата за козината на дакела зависи от типа на козината му. Късокосместите се нуждаят от малко грижи, само че дългокосместите изискват повече внимание, изключително на местата, където могат да се заплитат. Така че това е различен минус при породата дакел. Грубокосместият вид би трябвало да се подстригва към два пъти годишно.

Хранене на дакела

 Дакелчета

Дакелът е доста алчен и е благоразположен към напълняване. Затова строго би трябвало да съблюдавате рекомендациите за хранене на кучето. В противоположен случай ще навредите доста на здравето му.

Заболявания при дакела

Дакелите страдат от кучешки дентални проблеми и по тази причина зъбите и кътниците би трябвало да се поддържат чисти. Това може да стане, като предложите задоволително дъвкателен материал, тъй че кучето да може единствено да си почиства зъбите, само че миенето на зъбите не е непотребен разкош. Понякога ноктите на дакела просто не допират земята, тъй че не се износват задоволително. Ето за какво би трябвало да бъдат подрязани.

Търсите ли си подобен приветлив приятел? Вижте тези разгласи и цени за дакели.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР