Дъждът е регистриран на изследователската станция, разположена на най-високата точка

...
Дъждът е регистриран на изследователската станция, разположена на най-високата точка
Коментари Харесай

На ледник в Гренландия за първи път заваля дъжд

Дъждът е регистриран на изследователската станция, ситуирана на най-високата точка на ледения щит на Гренландия. Това се случва за първи път в историята на наблюденията, които стартират през 1950 година, заяви телевизия CNN, базирайки се на Националния център за данни по проучване на снега и леда.

На 14 август в най-високата точка на ледената завивка на Гренландия валя в продължение на към 9 часа, а температурата на въздуха беше към 0℃. " Преди това в тази географска точка, ситуирана на надморска височина от 3216 метра, в никакъв случай не е имало дъжд ", споделиха от американския център. Температури над нулата са регистрирани тук единствено два пъти за последните 10 години.
 Организация на обединените нации: Глад, климатични промени и спорове оформят съвършената стихия Организация на обединените нации: Глад, климатични промени и спорове оформят " съвършената стихия "
Една мощна композиция от апетит, изменение на климата и провокирани от индивида спорове основава " съвършена стихия ". Това предизвести ръково...

Необичайното за това място събитие е провокирано от потока топъл въздух, който идва от южната страна на острова по време на взаимоотношението на зони с високо и ниско атмосферно налягане. Върху ледената завивка на острова са се изсипали към 7 милиарда тона превалявания, което докара до топенето ѝ.

Американски учени показват, че на 14 и 15 август дъждовете и топенето на повърхността на ледника са достигнали станцията, ситуирана в най-високата точка на ледника, само че на 16 август „ зоната, наранена от топенето, се е върнала към естествените стойности “. През тези три дни превалявания и температури над нулата бяха следени в южната и в западната част на острова.

Още от КЛИМАТ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР