Да свърши ретроградният Меркурий, тогава ще обявим кандидата за кмет

...
Да свърши ретроградният Меркурий, тогава ще обявим кандидата за кмет
Коментари Харесай

Борисов чака да свърши ретроградният Меркурий, за да обяви кандидат-кмета за София

Да свърши ретроградният Меркурий, тогава ще обявим претендента за кмет - такова сбито пояснение даде водачът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на номинацията на неговата партия за кмет на София.

Пред публицисти в коридорите на Народното събрание той отхвърли да назове името на претендента на ГЕРБ и посочи, че това ще стане ясно " до дни ". Астрологичното събитие - назадничав Меркурий, на което се базира Борисов, завършва на 15 септември.

Това не е първият път, в който водачът на ГЕРБ се оправдава с астрологичното събитие. В изявление от 2016 година той още веднъж се базира на него - тогава изчакването е за името на кандидат-президента на партията му. Близо месец преди провеждането на изборите беше оповестено, че това ще е ръководителят на 43-ото Народно заседание Цецка Цачева, която след това загуби вота от Румен Радев.

По сходен метод от ГЕРБ в този момент изчакват да разгласят името на кандидат-кмета си за столицата. Местните избори са планувани за 29 октомври, а номинацията за кмет на София се оказа една от най-строго защитаваните секрети в партията.

Към момента има разнообразни спекулации кой ще бъде повдигнат за локален шеф в столицата. За него се знае, че ще бъде " квалифициран човек, който схваща от София, който схваща от политика, който не е попаднал инцидентно на някаква позиция " - по думите на Тома Биков.

Спекулациите в публичното пространство са, че това може да е ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев или ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Междувременно партията на Бойко Борисов към този момент разгласи някои от претендентите си в другите огромни градове, в това число в

Докато ГЕРБ към момента е в режим на изчакване в София, водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че партията ѝ е подготвена с номинациите за кметове и процедурата ще завърши в събота. Тя удостовери, че социалистическата партия ще поддържа кандидатурата на Ваня Григорова за кмет на София. Нинова позволи и опцията Българска социалистическа партия да поддържа претендентите за кметове на ПП-ДБ, в случай че се стигне до балотаж.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР