Да сме готови за руски ракети отвсякъде, призова генералният секретар

...
Да сме готови за руски ракети отвсякъде, призова генералният секретар
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: НАТО не иска да има нова студена война

Да сме подготвени за съветски ракети отвред, прикани генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който е на публично посещаване в България. Ракетите на Русия може да доближат европейските градове и да бъдат употребявани във въоръжен спор, съобщи Столтенберг след среща с българския министър председател.

България не е троянският кон на Русия в НАТО, тя е най-дисциплинираният съдружник на алианса, уточни от своя страна министър председателят Бойко Борисов.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг благодари за уговорките на страната ни в НАТО и за поддръжката, която оказваме на Република Северна Македония по пътя и за участие в алианса. Той разяснява и контракта за неразпространение на ракетите със междинен и дребен обхват.

" НАТО не желае да има нова студена война, по тази причина призоваваме Русия да съблюдава този контракт. Защото ракетите, които разполага Русия, може да доближат европейските градове и да бъдат употребявани във въоръжен спор. Ние би трябвало да бъдем готови и за свят без този контракт, свят в който Русия може да разполага своите ракети ", разяснява той.

България е най-лоялният член на НАТО, съобщи от своя страна министър председателят Бойко Борисов.

Поканата към Йенс Столтенберг е пристигнала доста преди да стане ясно, че в България ще дойде и съветският министър председател Дмитрий Медведев. На днешната среща с генералния секретар на НАТО енергийни планове не са коментирани, посочи Борисов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР