Да си хвърляш обелките от семките през терасата - нулева

...
Да си хвърляш обелките от семките през терасата - нулева
Коментари Харесай

Липса на култура: Жена люпи семки и хвърля обелките през терасата

Да си хвърляш обелките от семките през терасата - нулева просвета.

Крема Начез споделя в обществената мрежа Фейбук, че по принцип обича да написа по хубави мотиви, само че през днешния ден обаче е възмутена. Жената споделя, че е вървяла по тротоар в Стара Загора и в краката й ненадейно паднали обелки от тиквени семки. Спряла се, погледнала нагоре и какво да види - жена в пенсионна възраст се надвесила през остъклението. Тя зяпала кипящия в близост живот и чоплела семки.

" Нищо неподозираща жена в пенсионна възраст го отнесе тъкмо по този начин, както хората от нейното потомство са ни стягали нас. (За родените след средата на 80-те, ще поясня: По мотив и без мотив всеки от днешните благи баби и дядовци можеше да увиква, смълчава, рапортува, и прочие което и да е дете) ", добавя Крема и се вайка: " Защо ли ми трябваше да поглеждам нагоре?! ".

Крема е очаквала някой просто да си е изтръскал шепите от терасата и бъризичко да се е скрил от стеснение, само че упованията й се оказали неверни.

" Да не се дублирам къде падаха обелките. Разбрахте ме. Призовах съвестта ѝ, само че получих - в най-хубавия случай - скука. Прозорецът най-сетне хлопна и тя изчезна.

От магазинчето, пред което се бях озовала, изскочиха две дами и ми обясниха, че това не е за първи път. Аз пък им дадох обещание, че не за финален път не се свИня да смъмрям на всеки, който желае да трансформира града ни в кочина ", приключва обявата си възмутената жена.

В мненията под поста се включва Даниела Митева, която написа, че не се учудва от случилото се. Митева споделя, че е имала сходна препирня с стара жена. 

" Лятото в парка - баба и внуче (4-5 год), детето бяга и обръща кошовете, бабата никаква реакция, надлежно аз й смъмрям, културно с естествен глас, не се карам и ми се развика все едно моето дете го прави. Бях просто потресена и й споделям: " Г-жо, в този момент е моментът да обясните на детето, че това, което прави не е вярно ", а тя ми споделя, че не съм аз индивидът, който да й споделя какво да прави тя... Еми по тази причина ще си тънем в бедност, всичко стартира от възрастните. Та и при Вас, но за какво да си събира семките като ще минат хората, отговарящи за чистотата и ще изметът всичко, нали по тази причина им заплащат, но по какъв начин те са длъжни, нали по тази причина си плащаме налозите... Докато има хора, които мислят, че всички са им длъжни да им чистят боклуците няма да е чист градът ни! Тъжно е, само че е реалност! ", написа Даниела.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР