Да се режат повече контролни точки на шофьорите, като таванът

...
Да се режат повече контролни точки на шофьорите, като таванът
Коментари Харесай

КАТ подготвят нови по-сериозни наказания за шофьорите

Да се режат повече контролни точки на водачите, като таванът да е за повторни и систематични извършители. От КАТ оферират всеобщо да се вземат книжки с промени в наредбата, оповестена за публично разискване доникъде на февруари с подписа на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев.

В плана не става и дума за смяна на допотопната система за доклад на водачите, която до 2012 година беше в среда DOS, а като мина на Windows всеки може да ревизира какъв брой са му точките, в случай че подаде писмена молба в гишето на КАТ по местоотчет и чака 3 работни дни, с цел да му отговорят.

Когато пък на някого му изтекат точките, от същата работа на Министерство на вътрешните работи му се изпраща писмо на адреса, само че то не е с противоположна квитанция и се оставя в пощенската кутия на входа, т.е. - на произвола на ориста, написа " Труд ".

Целта е колкото може повече водачи с изтекли точки да карат по пътищата и когато ги спре униформеният, да попита: “Какво ще прайм сеа? ”. И в случай че не се заплати на ръка, следва наказателно произвеждане, тъй като шофирането без брошура в България е освен административно нарушаване, а и закононарушение. Въпреки това до момента не е изобретен метод по какъв начин човек с едно кликване да влезе в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи и да ревизира какъв брой точки му остават.

Най-ниското препоръчано наказване в плана е да се режат 8 точки и то единствено за 2 нарушавания - за ръководство на МПС, чиито номера не са поставени на вярното място (този текст попада особено за мотористите, които си крият задните номера под седалката) и за потребление на мобилен телефон без хендсфри.

Всички останали нарушавания - все едно, че ги е хванала инфлацията и към този момент ще се заплащат с 10,13,15 точки при непокътнат брой от 39 за водачите и една трета по-малко за младите водачи - 26. Толкова - 26 точки е и най-високото наказване в наредбата за систематичните извършители, които три или повече пъти за една година са хванати да карат с над 50 км/ч в обитаемо място или да возят рискови товари.

Предлагат се и два типа рязане на точки за алкохол - до 0,8 промила 8 точки и до 1,2 промила 12 точки./Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР