Да се прегръщаме повече! От тези родители ли сте, които са

...
Да се прегръщаме повече!
От тези родители ли сте, които са
Коментари Харесай

Колкото по-често прегръщате децата си, толкова по-умни ще са те! Ето как работи това…

Да се прегръщаме повече!

От тези родители ли сте, които са привикнали да прегръщат своите деца? Ако да, тогава не спирайте да го вършиме. Това им оказва помощ да станат по-умни, написа Newsner.

Според данните от проучването, колкото повече прегръщате детето, толкоз по-бързо пораства мозъкът му.

Изследователите от Общонационалната детска болница в Охайо в продължение на известно време следили за реакциите на 125 недоносени и доносени деца по време на прегръдка.

Недоносените деца проявявали по-изразена реакция при прикосновение и прегръщане, в сравнение с доносените.

По думите на лекар Натали Мейтре, нежните съприкосновения или прегръдките могат в действителност да оказват помощ за развиването на мозъка. Особено удобно те работят тези малчугани, които дълго време са били в развъдник.

„ За недоносените деца е изключително значимо да изпитват позитивни страсти, да усещат поддръжката и грижата, като тези, които са усещали, намирайки се в утробата на майката “ – изяснява лекар Мейтре.

Съществува директна връзка сред прегръщането на децата и изработването на хормона окситоцин, виновен за възприятията на обич и обвързаност.

Този хормон също по този начин въздейства на образуването на позитивно обществено държание. Кърменето, елементарното глезене или прегръщането могат да провокират обособяване на окситоцин както при майката, по този начин и при детето, като укрепва връзката посред им.

Доктор Мейтре твърди, че даже редкият досег е за предпочитане пред цялостната липса на контакт.

Последното работи негативно на способността на детето да открива контакти с други хора.

И по този начин, прегръдките са освен демонстрация на обич към детето, само че и значим прийом за развиването на когнитивните му качества.

Не игнорирайте изгодите от прегръдките, използвайте ги по-често, с цел да укрепите връзката си с детето.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР