Да се направи национален дебат за ДДС на храните у

...
Да се направи национален дебат за ДДС на храните у
Коментари Харесай

Бизнесът иска национален дебат за ДДС на храните

Да се направи народен спор за Данък добавена стойност на храните у нас, упорства бизнесът. Савина Влахова, ръководител на Съюза на българските мелничари, още веднъж сложи наболялата тематика за неналичието на диференцирана ставка на Данък добавена стойност, по време на полемиката на " Стандарт " Да! на българската храна. 

" Българските производители не са конкурентни, тъй като на всички храни слагаме още 20% към цената. Докато в множеството страни в Европейски Съюз, в това число и в прилежаща Румъния, Данък добавена стойност е по-нисък. Заради това българският стопанин не е конкурентен и на пазара на труда. " Как да задържим хората на работа, когато у нас надницата е 30 лв., а гърците заплащат 30 евро ", попита Влахова. Тя добави още, че упорства по тематиката да има народен спор.

България остана една от дребното страни в Европейски Съюз с единна ставка по Данък добавена стойност, уточни земеделският министър Румен Порожанов. И даде за образец Полша, където плодовете и зеленчуците да вземем за пример са с 3% Данък добавена стойност. Проблемът не може да бъде решен от един министър, нужна е политическа воля по въпроса, сподели още шефът на агроведомството.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР