Да се изправим пред тълпата.Ела да се изправим пред тълпата.

...
Да се изправим пред тълпата.Ела да се изправим пред тълпата.
Коментари Харесай

Майната му на всичко… Ела

Да се надигнем пред тълпата.

Ела да се надигнем пред тълпата. Да нагазим в маргаритките, да се съблечем на площада. Да им се посмеем на всички рапЕри. Да протестираме, че нищо хубаво към този момент не остана. Да наплюем метълите, хипстърите, хипитата и всички субкултури. Да се повозим на непостроеното метро. Да тичаме в тунелите и дупките му. Да ми подариш от летящите пухчета, да се нашмъркаме с винили и вехти банди. Не мога повече – идвай. Пролет пукна и аз ще го направя, в случай че още малко се забавиш.

Да ми скъсаш роклята на цветята и всички останали, да подвигаме звук на киселите съседи, да се качим на Копитото и да крещим, че всичко е наше.

Защото е, когато в оная лятна нощ лежахме по едни зимни поляни до Кулата, а ти хвана ръката ми в тъмното и ми сподели, че ухая необикновено. Ела, преди да пресека на алено всички софийски кръстовища.

Пролет е. Да полудеем пред Народния, да обиколим катакомбите на НДК, да си отворим бар в Рила и да го кръстим „ Витоша “, а ти да ми наливаш от това малиновото вино и да облизваш ръцете ми от боровинките. В оная хижа, дето към този момент никой не върви. Под боровете и дъждовете пролетните. Да ни вали, да ни налива в очите от пясъка сахарския, да се качим на черешите, да изтечем с цветчетата в шахтите. Пролет е. И към този момент ми писна и майната му на всичко, което липсва без теб. Седя под липите в Града на липите. С вършиме улици и квадратните светофари, качвам се по тепетата в града на айляка и крафт бирите, в Капана, под чимширите. Ела да бием камбаната, да изиграем нещо антично в Амфитеатъра, да се качим на Юндола при бабите, при помакините и чешмите, да ми измиеш косите, златните.

Да потекат реки от изобилия, да никнат кокичета и лалета в сърцето ми. Да си създадем къща от сеното им окосеното, в нивите им нежънати. Да мирише на млеко и дюли рано сутринта, когато слънцето още не се е посочило зад баирите. И да се върнем още веднъж тук с влака, да им пикаем на гарата, на морала и на разбиранията за невъзможна обич. Да се изсмеем на скептиците, на врачката в подлеза. Ела. Пролет е.

Да бъдем извънредно невъзпитани, тъй като възпитанието отива на тези, които не знаят какво да вършат с телата си. С езиците индиговите. Не е разумно да вехнем по стаите си. Да презряваме в непознати кревати. Да консервираме усеща по спирките. Да покълват телефоните от безмълвие, да се раждат рингтонове на непрочетени мисли по теб. Извикай белите гълъби, разгласи стачка на бъдещето и ела в очите ми нецелунатите. Прекалено е малко утрото, с цел да се будим в непознати поляни. И прекомерно къси са дъждовете, с цел да валят независимо, прекомерно дълбоки коритата на реките, прекомерно свенливи дамите на другите. Ела да се изгубиме. Пролет е. Изписах си буквите и в края на писмеността е време да се появиш. Като Ю-то на юли, като М-то на май, като Я-то на лехите с ягодите. Аз съм избелила платната и съм подготвена за потегляне. Размести въздуха, с цел да отплаваме с „ майната му “ и „ писна ми “.

С любовта, за която мечтаят децата. С тази, която ми даде обещание, когато цъфнат гюловете.

Само вдигни котвата. Само ела. Само това. Само тогава ще има причина за лято.

Инфо: http://www.goguide.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР