Да преживеем есента и зимата, без да се разболеем, е

...
Да преживеем есента и зимата, без да се разболеем, е
Коментари Харесай

Как да преборим настинката за 24 часа

Да преживеем есента и зимата, без да се разболеем, е същинско мъжество. Променливо време, транспортни средства, цялостни догоре с болестоносители и какви ли не ще закани за нежното ни здраве.

А в случай че въпреки всичко стартираме да подсмърчаме и краката не ни държат от безсилие, би трябвало да знаем какви моментални ограничения да предприемем, с цел да не стане по-зле . Понякога затрудненията са много съществени, а и може просто да няма по какъв начин да отсъстваме от работа.

Витамин С

Добрата, остаряла, изпитана класика, към която би трябвало да прибегнем незабавно когато усетим, че се разболяваме. Но освен под формата на таблетки от аптеката. Най-добре е да си доставим витамин С непосредствено от пресни плодове.

 Снимка 324060

Витамин D

Ако сме настинали и не се усещаме добре, евентуално ни се желае да прекараме целия ден в леглото. Така обаче се лишаваме от доста нужната ни доза витамин D. Затова е добре да прекараме най-малко 15 минути на слънце , а в допълнение на одобряваме витамин D3.

Цинк

Още едно вещество, от което се нуждаем, с цел да оздравеем по-бързо. Можем да си го набавим с тиквени семки, спанак, говеждо месо, пшеничен зародиш и какао.

Хидратация

Когато одобряваме задоволително течности, безусловно отмиваме настинката от организма. Важно е да заобикаляме млечни питиета и такива с добавена захар, като акцентираме на чайове, компоти и сокове. Водата с лимон също е добра концепция за тези дни, в които не се усещаме по никакъв начин добре.

 Снимка 318890

Бульон

Но освен от месо, а и от кости . В тях се съдържат редица потребни субстанции, от които имаме потребност - витамини, минерали, осеин. Към бульона може да прибавим и чесън, джинджифил или курмкума, които също повлияват добре на настинката.

Сън

Каквото и да си приказваме, това си остава най-хубавото лекарство. Не часовете пред компютъра и преносимия компютър, а тези, прекарани в пълноценна отмора за организма. Така му даваме опция да събере задоволително сили, с цел да се пребори с настинката.

 Естествени оръжия против настинката и грипа
Естествени оръжия против настинката и грипа

Натурални медикаменти

Въздух

Не единствено ние би трябвало да се задоволително хидратирани, въздухът в помещението също би трябвало да бъде мокър. В противоположен случай зачервеното и възпалено гърло ще ни нервира още повече и облекчението ще закъснее.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР