Да пием чай е едно малко удоволствие в ежедневието, които

...
Да пием чай е едно малко удоволствие в ежедневието, които
Коментари Харесай

Чай с черен пипер, масло и сок от грейпфрут - защо е добра идея

Да пием чай е едно малко наслаждение в всекидневието, които си подаряваме не само през студените месеци. Видът му зависи от персоналните ни предпочитания или търсения резултат, а добавките към него могат да са много по-разнообразни от тези, за които се сещаме на първо четене - мед, захар и лимон.
 Сол в чая - неуместна концепция или тайната за съвършената чаша чай
Сол в чая - концепцията, която вбеси британците

Абсурден опит или тайната за съвършената чаша чай

Наскоро американският професор по химия Мишел Франкъл провокира разнопосочни реакции с изказванието си, че съвършената чаша чай съдържа и щипка сол. Според нея, подправката блокира химични процеси, които карат чая да придобие горчив усет. Но за множеството хора едва ли соленият усет е за предпочитане.

Проф. Франкъл има още едно ексцентрично предложение за добавка към чая - сок от грейпфрут. Според нея той кара кофеина да се задържа за по-дълго в тялото ни, блокирайки ензим, който го разгражда. Затова предлага тази композиция, в случай че пием зелен или черен чай за да се събудим.
 Снимка 515692

Според извършени в последните години  пък, захарта е изцяло ненужна добавка към чашата чай. Тя трансформира неговия усет в известна степен, само че в случай че променим навика си и спрем да я прибавяме, това няма да повлияе на метода, по който възприемаме любимата топла напитка - и неподсладена отново ще ни харесва. Но по този начин елементарно ще може да премахнем един източник на захар.

Вместо захар, към чая си може да прибавяме малко кленов сироп. Според Франкъл, той е подобаващ, тъй като дървесните и ядкови нотки в него допълват съвършено усета на чая.
 Снимка 654221

Маслото също е необикновена, само че подобаваща добавка за чашата. Тази композиция е позната от епохи в някой региони на Индия и Тибет. Основната концепция е да се усили приемът на калории през студените месеци. Е, цветът на напитката става малко по-различен и противен за някои, само че в случай че нямаме проблем с него, може да опитаме дали ще ни е по усета.

Черният пипер е фалшификация, която си мислим, че няма място в чая, само че се оказва, че не е тъкмо по този начин. Той има потребен резултат за надзор на тежестта, както и за справяне с настинки, по тази причина може да сложим малко количество млян пипер в чашата си. Друга алтернатива е джинджифил на прахуляк.
 Какво се ще се случи с тялото ни, в случай че пием чай всеки ден (независимо от вида)
Какво се ще се случи с тялото ни, в случай че пием чай всеки ден (независимо от вида)

Все отново има и някои дребни минуси

С чаша черен или зелен чай и няколко лъжици плодово сладко пък може да си създадем забавна и друга напитка както за зимата, по този начин и за лятото. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР