Да откраднеш книга, която се раздава безплатно – това се

...
Да откраднеш книга, която се раздава безплатно – това се
Коментари Харесай

Откраднаха... безплатни книги

Да откраднеш книга, която се раздава гратис – това се случи в Пазарджик преди дни. Изданието е „ Побързай “ на учителя-блогър Илия Михайлов. А случката се е разиграла по време на представянето й на 22 март, научи „ Пазарджишка Марица “. След привършване на събитието уредниците с изненада открили, че липсват 2 бройки. Една от ученичките, взели участие в музикалната стратегия също открила, че го няма персоналният й образец с подпис от създателя.

Още преди представянето се разбра, че неповторимата по рода си творба е в стеснен тираж, а ползата към нея – безумен. Стотици са единствено някогашните и сегашни ученици на преподавателя по история, декларирали предпочитание да имат томчето, което към този момент излезе в 500 бройки. Вероятно някой от гостите на събитието се е страхувал, че за него няма да остане.

Самият Михайлов, правилен на стила си, приема нещата метафизичен. По мотив на случая той написа в профила си:

„ Понеже съм компромисен човек, ще приема нещата откъм занимателната им страна. Разбира се, че съм се надявал на интерес към " Побързай ", само че не съм предполагал, че някой ще стигне до там, че да краде книгата. 
Уважаеми незнайни крадецо, ние с Катрин ти благодарим за напъните и риска да нарушиш 8-та Божия заповед! Трябваше просто да ни попиташ и може би щеше да получиш една брошура. Все отново е обнадеждаващо, че в България към момента някой краде книги на международно незнаен създател като мен. Поласкан съм! “.

Пред „ Пазарджишка Марица “ беше извънредно въздържан по тематиката. Първоначално даже беше срещу да се шуми по тематиката поради опасенията това да не се изтълкува като фукане. Но, както се споделя, когато обстоятелствата приказват...

Очакванията скромният тираж да свърши, преди всички искащи да са получили собствен образец, евентуално доста скоро ще се осъществят. На репортерски въпрос създателят отговори, че бройките са на изчерпване. Заради многото деца, които в тези бездуховни времена желаят да имат книгата, а за момента няма по какъв начин, обичаният от хиляди пазарджиклии (и не само) блогър се замисля дали да не я преиздаде. Но към този момент това е единствено концепция.

*Снимка - " Беллопринт ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР