Да, на второ място сме по смъртност на 1 милион

...
Да, на второ място сме по смъртност на 1 милион
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Смъртността от COVID-19 в България тръгна нагоре, ще се прави анализ

Да, на второ място сме по смъртност на 1 милион души, само че зависи защо приказваме като доклад – дневен, седмичен или по-дълъг. Това посочи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той уточни, че ще се проучва за какво обаче очевидно смъртността в България стана по-висока, откакто в България има спад на случаите на ковид, в Европа приблизително има нарастване (по 22-23% за двата индикатора надлежно на седмична база), само че смъртността се оказва напълно друга.
Никой не може да подсигурява, че наклонността на понижаване на случаите в България ще се резервира. В Западна Европа към този момент има нараствания от 50-80 %, съобщи Кунчев пред Нова телевизия.
 Защо няма диабет в листата със болести на МОН за учениците, пита прочут пулмолог Защо няма диабет в листата със болести на МОН за учениците, пита прочут пулмолог
Не забелязах в листата с хронични болести наличието на диабет – вид 1 и вид 2. Смятам, че това ще се поправи. А родителите...
То е ясно, че бъдещата ваксина против COVID-19 ще е безвъзмездна. Мен повече ме тормози кой ще изиска да си я направи, акцентира лекарят.
И в този момент персоналните лекари може да дадат направление за COVID-19, само че би трябвало да бъде доказано от РЗИ, сподели Кунчев. Но той призна, че е неиминуемо да има усложнения с диагнозата на респираторни болести.
По отношение на новата образователна година, националният здравен контрольор сподели: " Каквото става в обществото, това ще става и в учебно заведение ", визирайки образеца на държание. Той предизвести, че не може учебните заведения да са остров на благоденствието, в случай че всичко друго върви в неприятна посока.
Избягвам да споделям – по този начин Кунчев отговори на въпрос дали ще има безвъзмездни PCR проби за възпитаници, в случай че има случай на ковид в учебно заведение. Епидемиологът ще дефинира кои контактни лица би трябвало да се изследват на база интензивността на контакт.
 МОН разгласи деца с какви болести могат да учат неприсъствено МОН разгласи деца с какви болести могат да учат неприсъствено
Образователното министерство разгласява публични насоки за работа на системата на учебното обучение през новата година в изискванията...
Конкретиката в ограниченията зависи от проектите, които ще направи всяко учебно заведение, предизвести Кунчев по въпроса какви тъкмо са съответните ограничения.
При кашлица, температура, болки в гърлото има съображение да се търси лекарска помощ за COVID-19 , предизвести Кунчев. Той сподели, че в този момент репродуктивното число е 1,04 т.е. почти 10 души заразяват 11. Въпросът е да не допуснем огромни епидемиологични гърмежи, съобщи националният здравен контрольор.
За край доктор Кунчев съобщи, че за последно си правил PCR тест през април, когато е имал неразположение - било обаче различен вирус. Той повтори, че цялостно затваряне на градове няма да има - не мога да си показва каква би трябвало да е обстановката за такова нещо, само че може да се затварят избран вид публични места - зали, заведения.
Още: " "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР