Да бъде създаден Регистър на случаите на домашно насилие. Тази

...
Да бъде създаден Регистър на случаите на домашно насилие. Тази
Коментари Харесай

Регистър на случаите на домашно насилие, реши социалната комисия

Да бъде основан Регистър на случаите на домашно принуждение. Тази смяна в Закона за отбрана от домашното принуждение бе призната на първо четене от парламентарната обществена комисия.

Този законопроект доста дава отговор на всички терзания и рецензии на Конституционния съд (КС), с чието решение Истанбулската спогодба беше оповестена за противоконституционна.

" Нито една наредба от него не влиза в спор с това решение и с аргументите, заради които Конституционен съд одобри Истанбулската спогодба за противоконституционна ", изясни Надежда Йорданова, заместник-председател на парламентарната група на " Демократична България " и един от вносителите на законопроекта.

Държавните и общинските органи, лечебните заведения и организациите, които се занимават с предварителна защита и отбрана от домашното принуждение, са длъжни до 24 часа да препратят до съответния областен съд молбата за издаване на заповед за отбрана, планува законопроектът.

От домашно принуждение може да се оплаче и лице под 18 години или което е сложено под лимитирано или цялостно забраняване, плануват още измененията.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР