Да бъдат намалени правомощията на главните архитекти на общините като

...
Да бъдат намалени правомощията на главните архитекти на общините като
Коментари Харесай

В „Продължаваме промяната“ работят по свиване на правомощията на главните архитекти

Да бъдат понижени пълномощията на основните архитекти на общините като антикорупционна мярка, е една от самодейностите на депутатите на „ Продължаваме промяната “, съобщи във Велико Търново Настимир Ананиев, ръководител на парламентарната комисия по районна политика.

Масово архитекти в страната са апелирали за разтрошаване на монопола на основните архитекти на общините и това следва да бъде облечено в законодателна рамка, като се понижат пълномощията на основните архитекти, разяснява ръководителят на парламентарната комисия по районна политика Настимир Ананиев. Той дефинира в този момент настоящия модел в работата на основните архитекти като средновековен.

„ Проблемът с основните архитекти е много съответен и ще би трябвало да се търси някакво законово решение – един развой, при който да няма един човек, който да взема решенията и който да може от него да зависи всичко и по този метод да се подвига корупционния риск. “

По тематиката се работи с районните браншови организации, с цел да се облекчат капиталовите процеси в строителството, добави заместник-председателят на районната комисия арх. Йордан Терзийски.

„ Първо ще имаме краткосрочни промени в Закона за устройство на територията, а дълготрайната цел е да създадем един закон или кодекс, който по-генерално да реши проблемите в бранша. “
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР