Д-р Валентин Димитров е назначен от мен като изпълнителен директор

...
Д-р Валентин Димитров е назначен от мен като изпълнителен директор
Коментари Харесай

Асена Сербезова: В здравеопазването има прекалено много политика и интереси

Д-р Валентин Димитров е назначен от мен като изпълнителен шеф на „ Пирогов ", само че преди този момент проф. Костадин Ангелов го назначава като ръководител на борда на шефовете. Управленските му качества са оценени. Това сподели някогашният министър на опазването на здравето Асена Сербезова в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Тегленето на заем от „ Пирогов " не значи нито свръхзадлъжнялост, нито несъстоятелност, акцентира тя.

„ Прави усещане, че има по-малко от месец сред отчета и решението на Хинков за отстраняването на Валентин Димитров. Задължение на принципала е да се направи справедлива оценка. Бившият административен шеф и някогашният финансов шеф на „ Пирогов " са част от екипа на министър Хинков. Направи ми усещане, че следва инспекцията да бъде тествана. Министър Хинков употребява термини, които не схваща. Един от тях е свръхзадлъжнялост. При нея активите са на по-ниска стойност от пасивите, което не е по този начин с „ Пирогов ". Другият термин, който не схваща, е кредитоспособност - да не може да си покрива „ Пирогов " отговорностите, което не е по този начин. За първи път „ Пирогов " има по-позитивни резултати ", добави тя.

Тя даде образец и с „ Александровска болница ", която през 2012 година е на плюс няколко десетки хиляди, а през 2020 година става на минус 70 млн. лв..

В опазването на здравето има прекомерно доста политика и ползи, съобщи проф. Сербезова. „ В естествените страни има 20-годишна тактика. Независимо кой пристигна на власт, това са консенсусни политики. През последните три години у нас по този начин бързо се завъртя въртележката и стартира една битка на его, на доказване, че изпускаме огромната картина и посоката ", добави някогашният министър на опазването на здравето.

Сербезова изясни, че не е сменяла формулата за Специализираната електронна система за следене и разбор на лекарствените артикули.

„ Няма „ формула на Сербезова ", а има „ грешката на Костадин Ангелов ". Аз съм инспектор, професионално с това си изкарвам хляба и е обикновено е, когато има такава система, аз да разпоредя одит. Установява се, че формулата, която той е приел, не е съгласно закона. „ Информационно обслужване " ми предложиха да възстановим закона ", разясни тя.

бТВ, „ Тази неделя "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР